Sepur Bengawan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Sepur Bengawan yaiku layanan sepur panumpang kelas ekonomi sing dioperasikake oleh PT. Kereta Api Indonesia (Persero), nglayani lintas PurwasariPasar Senen lan sewalike.

Sepur Bengawan
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
LokalDaerah Operasi VI Yogyakarta
PandahuluSenja Ekonomi Sala
Senja Bengawan
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Panumpang sabendina1.484 panumpang per dina (rata-rata)
Perjalanan
Relasi parjalananPurwasari-Pasar Senen, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan566 km
Waktu parjalananrata-rata 9 jam 30 menit
Frekuensi perjalanan harianSiji parjalanan mangkat mulih sabendina
Nomor sepur291-292
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasÈkonomi
Susunan tampat duduk106 kursi disusun 3-2. (ekonomi)
kursi saling adep-adepan lan ora bisa direbahake
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat pamadam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional70 teka 90 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA291-292
Peta rute
Cithakan:SLO-PWT-JAKK

Sepur iki pertama kali diluncurake iki pernah nglayani lintas Sala JebresTanahabang liwat Pasar Senen sakderenge PT KAI ngubah setatsiyun tujuan akhir minuju Tanjung Priok wiwit 1 Januari 2013 lan dicendhakake rutene ngasi Purwasari seka Sala Jebres wiwit 1 Februari 2014 lan dicendhakake rutene ngasi Pasar Senen wiwit 1 November 2014.

Jeneng Bengawan dijupuk seka jeneng kali paling dawa ning Pulo Jawa, Bengawan Sala.

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute PurwasariPasar Senen mangkat-mulih.
Tata rangkening sepur
Sepur angka 1 2 3 4 Sepur dhahar-pambangkit (KMP3) 5 6 7 8 9
Katerangan Sepur penumpang kelas ekonomi (K3) Sepur penumpang kelas ekonomi (K3)
Catetan : Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah.

Jadwal laku[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal lakuning sepur Bengawan Per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

KA 291 Bengawan
(Purwasari – Pasar Senen)
KA 292 Bengawan
(Pasar Senen – Purwasari)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Purwasari - 21.10 Pasar Senen - 06.30
Klaten 21.32 21.34 Bekasi 07.00 07.02
Lempuyangan 21.57 22.07 Cirebon Prujakan 09.42 09.52
Wates 22.39 22.41 Prupuk 10.51 10.53
Kuthaarja 23.11 23.16 Purwakerta 11.54 12.03
Kebumen 23.42 23.44 Kroya 12.29 12.34
Gombong 00.06 00.08 Gombong 13.00 13.02
Kroya 00.32 00.35 Kuthaarja 13.57 14.02
Purwakerta 01.00 01.09 Wates 14.31 14.34
Cirebon Prujakan 03.10 03.34 Lempuyangan 15.05 15.12
Bekasi 06.19 06.21 Klaten 15.35 15.38
Jatinegara 06.39 06.41 Purwasari 16.01 -
Pasar Senen 06.52 -