Sepur Joglosemarkerto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kereta api Joglosemarkerto
Joglosemarkerto YK.jpg
Sepur Joglosemarkerto sawise mangkat seka Setatsiyun Yogyakarta
Informasi umum
Jenis sepurSepur aglomerasi[1]
StatusBeroperasi
Pandahulu
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Perjalanan
Relasi parjalanan---, pp.
Waktu parjalananrata-rata 11 jam 15 menit (muter seka setatsiyun asal ngasi bali maneh ning setatsiyun asal)
Frekuensi perjalanan harianTelu rangkaian perjalanan melingkar, ora ana sistem mangkat-mulih. Ing layanan iki lan masing-masing lintasan mung nglayani siji kali perjalanan ing sedina
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasEksekutif dan ekonomi plus
Susunan tampat duduk
  • 50 kursi disusun 2-2 (kelas eksekutif)
    kursi bisa direbahake lan diputer
  • 80 kursi disusun 2-2 (kelas ekonomi plus)
    kursi saling adep-adepan lan ora bisa direbahake
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupleks, dengan tirai, lapisan laminasi isolator panas.
Fasilitas hiburanWonten
BagasiWonten
Liya - liyaLampu baca, toilet, alat pemadam api ringan, rem darurat, penyejuk udara, peredam suara.
Teknis sarana dan prasarana
Lebar sepur1.067 mm
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub RI
Nomor KA188-188, 189-198

Sepur Joglosemarkerto marupakan layanan sepur panumpang kelas eksekutif lan ekonomi plus sing dioperasikake karo PT. Kereta Api Indonesia kanggo nglayani lintas lingkar Jawa Tengah (Solo BalapanYogyakartaPurwokertoTegalSemarang).

Sepur iki pertama kali beroperasi wiwit 1 Desember 2018 kanggo nglebur loro layanan sepur sing uwis ana sakderenge (Kamandaka lan Joglokerto) demi nyederhanakake layanan, lan ningkatkake okupansi panumpang ing lintas Yogyakarta–Semarang tanpa ganti sepur liya ing Purwokerto utawa Solo Balapan.[2]

Tarif sepur iki ing teksiran watara Rp35.000–Rp160.000 (ekonomi plus) lan Rp60.000,00–Rp280.000,00 (eksekutif) gumantung jarak sing ditempuh panumpang.

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute Lintas lingkar Jawa TengahYogyakarta
(Surakarta–Semarang–Purwakerta–Yogyakarta–Surakarta)
Tata rangkening sepur
Sepur angka Sepur pambangkit (P) 1 2 3 Sepur dahar 1 2 3 4 5 6
Katerangan Sepur panumpang kelas eksekutif (K1) Sepur panumpang kelas ekonomi plus (K3)
Catetan : Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah.

Jadwal laku[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal perjalanan sepur Joglosemarkerto per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021)

Katerangan: SJJ = searah jarum jam; BJJ = berlawanan arah jarum jam

Sepur 1 Sepur 2 Sepur 3 Sepur 4
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Sepur 187/188 Purwakerta–Semarang-Sala SJJ
(Joglosemarkerto)
Sepur 195/196/197F Sala–Purwakerta–Tegal–Semarang–Sala-Yogyakarta SJJ/BJJ/SJJ
(Joglosemarkerto)
Sepur 189/190/191 Sala–Semarang–Tegal–Purwakerta–Sala–Semarang BJJ/SJJ/BJJ
(Joglosemarkerto)
Sepur 198F Yogyakarta-Sala BJJ
(Joglosemarkerto)
Purwakerta - 17.10 Sala Balapan - 06.00 Sala Balapan - 06.15 Yogyakarta - 19.05
Bumiayu 17.53 17.55 Klaten 06.26 06.30 Salem 06.33 06.35 Lempuyangan 19.09 19.11
Prupuk 18.14 18.16 Lempuyangan 06.53 06.58 Gundih 06.56 06.59 Klaten 19.34 19.37
Slawi 18.43 18.45 Yogyakarta 07.03 07.10 Telawa 07.29 07.31 Sala Balapan 20.03 -
Tegal 19.01 19.06 Wates 07.35 07.38 Kedungjati 07.53 07.55
Pemalang 19.28 19.30 Kuthaarja 08.06 08.13 Brumbung 08.23 08.26
Pekalongan 19.55 19.58 Kutowinangun 08.30 08.32 Semarang Tawang 08.43 08.46
Weleri 20.36 20.38 Kebumen 08.42 08.44 Semarang Poncol 08.57 09.07
Semarang Poncol 21.11 21.39 Gombong 09.00 09.02 Weleri 09.38 09.40
Semarang Tawang 21.46 21.54 Sumpiuh 09.20 09.22 Pekalongan 10.18 10.22
Tanggung 22.27 22.42 Kroya 09.34 09.37 Pemalang 10.48 10.50
Kalioso 00.01 00.11 Purwakerta 10.02 10.08 Tegal 11.15 11.20
Sala Balapan 00.34 - Bumiayu 10.53 10.55 Slawi 10.37 10.49
Prupuk 11.15 11.17 Prupuk 12.17 12.26
Slawi 11.44 11.46 Bumiayu 12.45 12.47
Tegal 12.02 12.08 Purwakerta 13.29 13.36
Pemalang 12.32 12.35 Kroya 14.00 14.03
Pekalongan 13.00 13.04 Sumpiuh 14.15 14.17
Weleri 13.42 13.45 Gombong 14.33 14.35
Semarang Poncol 14.18 14.28 Kebumen 14.53 14.55
Semarang Tawang 14.35 14.41 Kutowinangun 15.04 15.18
Brumbung 14.59 15.01 Kuthaarja 15.36 15.39
Kedungjati 15.30 15.32 Wates 16.06 16.08
Telawa 15.54 15.56 Yogyakarta 16.35 16.40
Gundih 16.26 16.34 Lempuyangan 16.44 16.47
Salem 16.56 16.58 Klaten 17.09 17.11
Kalioso 17.07 17.13 Sala Balapan 17.37 17.43
Sala Balapan 17.25 17.31 Gundih 18.20 18.22
Klaten 17.56 17.58 Telawa 18.52 19.00
Lempuyangan 18.19 18.25 Kedungjati 19.23 19.26
Yogyakarta 18.30 - Brumbung 19.56 19.59
Semarang Tawang 20.18 -

Pratuduh rujukan[besut | besut sumber]

  1. PT Kereta Api Indonesia (Persero). "Mengenal Perjalanan Kereta Api Komuter, Lokal dan Aglomerasi"
  2. "Kereta Api Komuter Trans Jawa Tengah ( KA Joglosemarkerto)". AWANSAN (ing basa Inggris). 2018-11-26. Dibukak ing 2018-11-27.