Sepur Joglokerto Ekspres

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cithakan:Infobox jalur KA Sepur Joglokerto Ekspres ya iku jeneng sepur kelas ékonomi AC kang dioperasikake déning PT Kereta Api Indonesia ing Jawa kanthi papan patujon Purwokerto-Sala Balapan pp[1] lan minangka sepur ékonomi kaping telu ing Indonesia kang armadhane dituku déning KAI tanpa disponsori déning Kementerian Perhubungan Indonesia, sawisé kereta api Jayabaya lan Jaka Tingkir.

Sepur iki dioperasikake wiwit tanggal 22 Dhésèmber 2014 kanthi jeneng Joglo Ekspres kanggo ngukuhake armada sepur sasuwéné mangsa preinan Natal lan Tahun Baru 2015. Rerangkèn sepur gunakake rangkaiane KA New Jaka Tingkir kang nganggur (idle) saéngga perlu dioptimalisasi.[2]

Dhaya angkute 608 lungguhan lan dipathok kanthi rega Rp 20.000,00 sapisan mlaku. Sepur iki mbyantu tugas Prambanan Ekspres lan Madiun Jaya AC kanggo lintasan Jogja-Sala amarga okupansine apik. Kanthi anané sepur iki diajab bisa mundhakake okupansi penumpang komuter Jogja-Sala.

Asal usul istilah[besut | besut sumber]

Jeneng Joglokerto Ekspres minangka cekakan saka stasiun papan panggonan pungkasan sepur iki, ya iku Sala Balapan, Jogja, dan Purwokerto.

Jadwal perjalanan[3][besut | besut sumber]

Joglo Ekspres Sala-Jogja

Stasiun Teka Mangkat
Sala Balapan - 06.15
Purwosari 06.20 06.22
Klaten 06.45 06.47
Lempuyangan 07.10 07.12
Yogyakarta 07.16 -

Joglo Ekspres Jogja-Sala

Stasiun Teka Mangkat
Yogyakarta - 08.15
Lempuyangan 08.19 08.21
Klaten 08.44 08.46
Purwosari 09.09 09.11
Sala Balapan 09.16 -

Gladri[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Pratélan Kereta Api


Cithakan:Kereta-stub