Stasiun Purwokerto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Setasiun Purwokerto
Interior of Purwokerto Station, Purwokerto 2015-03-20.jpg
Letak
Propinsi Jawa Tengah
Sujarah
Bukak 1917-1918
Liyan-liyan
Oprator Laladan Operasi V Purwokerto
Dhuwuring stasiun +75 m
Kilometer km 349+955
Layanan Taksaka, Argo Lawu, Argo Dwipangga, Bima, Gajayana, Purwojaya, Sawunggalih Utama, Fajar Utama Yogya, Senja Utama Yogya, Senja Utama Sala, Bogowonto, Kutojaya Utara, Progo, Senja Bengawan, Gaya Baru Malam, Logawa
Loket Sistem tiket online
Fasilitas
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setasiun
Swasana stasiun Purwokerto nalika sepur Taksaka mandheg.

Stasiun Purwokerto (PWT, +75 m dpl) iku stasiun sepur kang dumunung ing pinggir pusat Kutha Purwokerto, Kabupatèn Banyumas, persisé ing Kalurahan Kober, Kacamatan Purwokerto Kulon, kang ana sajeroning pengelolaan Laladan Operasi V Purwokerto. Minangka stasiun gedhé dhéwé, amèh kabèh sepur kang ngliwati jalur kidul arah Jakarta mandheg ing stasiun iki.

Stasiun iki dipirantèni dipo lokomotif kang resik banget, ndadèkaké dipo kang paling apik ing Jawa Tengah. Alokasi lokomotif CC201 ora pati akèh, malah CC203 ora duwé babar pisan.[1] Nanging, CC206 kanthi bèmper abang iku malah ngukuhaké armada Daop V.

Sajarah[besut | besut sumber]

Stasiun Purwokerto minangka stasiun kang diyasa ing taun 1917-1918 déning parusahan sepur Staatsspoorwegen (SS). Stasiun kang lebih tuwa ing Purwokerto dumunung ing tengah kutha Purwokerto, kang diyasa déning Serajoedal Stoomtram Maatschappij pada taun 1893-1896. Stasiun iki diyasa ana ing jalur Cirebon-Kroya lan, pada taun 1923, Stasiun Purwokerto kahubung karo Stasiun Purwokerto Wétan, saéngga jalr saka Jakarta nyambung menyang Wonosobo utawa Purbalingga. Nanging émané ing taun 1980 jalur Serajoedal Stoomtram Maatschappij wis dinonaktifaké.

Sepur kang mandheg ing Stasiun Purwokerto[besut | besut sumber]

Kelas Eksekutif

Kelas Eksekutif-Bisnis/Bisnis AC

Kelas Ékonomi AC PSO lan Non-PSO

Jadwal Sepur[besut | besut sumber]

Jadwal KA ing Stasiun Purwokerto (PWT)miturut GAPEKA 2015

No KA KA Tujuwan Kelas Teka Budhal
138 Senja Utama Yogya Yogya Tugu (YK) Bisnis 00.08 00.26
43 Bima Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif Satwa 00.24 00.30
8 Argo Lawu Sala Balapan (SLO) Eksekutif Argo 01.05 01.15
54 Taksaka Yogya Tugu (YK) Eksekutif Satwa 01.43 01.45
162 Bogowonto Yogya Lempuyangan (LPN) Ékonomi 02.49 02.57
134 Senja Utama Sala Sala Balapan (SLO) Bisnis 03.08 03.20
58 Purwojaya Cilacap (CP) Eksekutif & Bisnis 03.25 03.35
186 Progo Yogya Lempuyangan (LPN) Ékonomi 03.44 03.56
229 Kamandaka Semarang Tawang (SMT) Ékonomi - 05.00
188 Logawa Jember (JR) Ékonomi - 05.30
221 Serayu Jakarta Pasar Senen (PSE) Ékonomi - 06.30
226 Serayu Purwokerto (PWT) Ékonomi 07.33 -
139 Sawunggalih Utama Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Bisnis 08.51 09.00
135 Fajar Utama Yogya Jakarta Pasar Senen (PSE) Bisnis 09.37 09.52
235 Kamandaka Purwokerto (PWT) Ékonomi 09.42 -
51 Taksaka Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif Satwa 10.31 10.40
192 Kutojaya Utara Kutoarjo (KTA) Ékonomi 10.50 10.58
233 Kamandaka Semarang Tawang (SMT) Ékonomi - 11.00
7 Argo Lawu Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif Argo 11.23 11.30
136 Fajar Utama Yogya Yogya Tugu (YK) Bisnis 11.35 11.42
164 Gajah Wong Yogya Lempuyangan (LPN) Ékonomi 11.51 12.07
161 Bogowonto Jakarta Pasar Senen (PSE) Ékonomi 12.05 12.12
10 Argo Dwipangga Sala Balapan (SLO) Eksekutif Argo 12.50 12.58
140 Sawunggalih Utama Kutoarjo (KTA) Bisnis 13.27 13.33
52 Taksaka Yogya Tugu (YK) Eksekutif Satwa 13.50 14.00
174 Gaya Baru Malam Selatan Surabaya Gubeng (SGU) Ékonomi 15.55 16.15
57 Purwojaya Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif & Bisnis 15.58 16.10
165 Krakatau Merak (MER) Ékonomi 16.13 16.25
231 Kamandaka Purwokerto (PWT) Ékonomi 16.19 -
225 Serayu Jakarta Pasar Senen (PSE) Ékonomi - 16.30
184 Bengawan Sala Purwosari (PWS Ékonomi 16.44 16.55
156 Jaka Tingkir Sala Purwosari (PWS Ékonomi 17.27 17.36
237 Kamandaka Semarang Tawang (SMT) Ékonomi - 17.30
185 Progo Jakarta Pasar Senen (PSE) Ékonomi 17.59 18.08
190 Logawa Purwokerto (PWT) Ékonomi 18.18 -
166 Krakatau Kediri (KD) Ékonomi 18.28 18.36
183 Bengawan Jakarta Pasar Senen (PSE) Ékonomi 18.32 18.38
191 Kutojaya Utara Jakarta Pasar Senen (PSE) Ékonomi 19.21 19.28
155 Jaka Tingkir Jakarta Pasar Senen (PSE) Ékonomi 19.36 19.47
222 Serayu Purwokerto (PWT) Ékonomi 19.55 -
173 Gaya Baru Malam Selatan Jakarta Pasar Senen (PSE) Ékonomi 20.13 20.30
137 Senja Utama Yogya Jakarta Pasar Senen (PSE) Bisnis 20.34 20.50
141 Sawunggalih Utama Jakarta Pasar Senen (PSE) Bisnis 21.02 21.10
163 Gajah Wong Jakarta Pasar Senen (PSE) Ékonomi 21.17 21.36
133 Senja Utama Sala Jakarta Pasar Senen (PSE) Bisnis 21.31 21.51
44 Bima Malang (ML) Eksekutif Satwa 21.34 21.40
239 Kamandaka Purwokerto (PWT) Ékonomi 22.10 -
42 Gajayana Malang (ML) Eksekutif Satwa 22.31 22.37
53 Taksaka Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif Satwa 22.35 22.45
41 Gajayana Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif Satwa 23.02 23.10
142 Sawunggalih Utama Kutoarjo (KTA) Eksekutif & Bisnis 23.15 23.20
9 Argo Dwipangga Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif Argo 23.24 23.33

Gladri lan sesawangan Stasiun Purwokerto[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Majalah KA Edisi Mèi 2014


Stasiun sadurungé:
Stasiun Karanggandul
Stasiun sabanjuré:
Stasiun Notog
Stasiun sadurungé:
-
Stasiun sabanjuré:
Stasiun Purwokerto Wétan