Sepur Taksaka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sepur Taksaka
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Panumpang sabendina8.144 panumpang (rata-rata)
Perjalanan
Relasi parjalananYogyakarta-Gambir, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan517 km
Waktu parjalananSekitar 7 jam 32 menit ngasi 7 jam 45 menit
Frekuensi perjalanan harianLoro parjalanan mangkat mulih sabendina
Nomor sepur81-84
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasÈksekutif lan luxury
Susunan tampat duduk
  • 50 kursi disusun 2-2 (èksekutif)
    kursi saged direbahaké lan diputer
  • 18 kursi disusun 1-1 (luxury)
    kursi ora bisa diputer nalika saged direbahake ngasi 180°
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat padam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC 206
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional60 teka 100 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA81-84
Peta rute
Sala Balapan–Yogyakarta–Gambir
Kanggé sepur Argo Lawu, Argo Dwipangga, lan Taksaka,
ing parjalanan règulèr utawi fakultatif/tambahan
mny. Surabaya
mny. Gundih, Semarang
Sala Balapan
mny. Wanagiri
Klaten
Jawa Tengah
D.I. Yogyakarta
Kretek Kali Opak
Yogyakarta
Kretek Kali Progo
D.I. Yogyakarta
Jawa Tengah
mny. Purworejo
Kuthaarja
Kebumen
Sruweng
Terowongan Ijo
Kroya
mny. Cilacap, Bandung
Terowongan Kebasen
Kretek Kali Serayu
Terowongan Notog
Purwakerta
Kretek Sakalimolas
mny. Tegal
Cipamali
Jawa Tengah
Jawa Kulon
mny. Semarang
Cirebon
mny. Bandung
Kretek Kali Citarum
Bekasi KRL Icon Blue.svg
Jawa Kulon
DKI Jakarta
Jatinegara KRL Icon Blue.svg KRL Icon Yellow.svg Roundeltjk5.png Roundeltjk10.png Roundetjk11.png
mny. Pasar Senèn
mny. Bogor lan Sukabumi
mny. Tanah Abang lan Merak
Gambir Roundeltjk2.png
mny. Jakarta Kota
Katrangan:
  • Taksaka terminus ing Setatsiyun Yogyakarta
  • Taksaka uga mandheg ing setatsiyun kang tandhanipun bolong
  • KA Argo Lawu Fakultatif, KA Argo Dwipangga Fakultatif, lan KA 96F (Taksaka Fakultatif) mboten mandheg ing Kutoarjo
  • KA 86 (Taksaka Bengi), KA 95F & 96F (Taksaka Fakultatif) mboten mandheg ing Kebumen
  • KA 86 (Taksaka Bengi) mboten mandheg ing Kroya
  • Mung KA 85 (Taksaka Bengi) sing mandheg ing Bekasi
  • Mung KA 96F (Taksaka Fakultatif) sing mandheg ing Sruweng

Sepur Taksaka inggih punika sepur klas eksekutif lan luxury (reguler) kang dipunlakokaken déning PT. Kereta Api Indonesia (Persero) Daerah Operasi VI Yogyakarta dinggo nglayani lintas Gambir-Yogyakarta tindak lan kondur. Sepur iki beroperasi akehe loro perjalanan kanggo nempuh jarak 517 km sing ditempuh wektu sekitar 7,5 jam.

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute YogyakartaGambir mangkat-mulih.
Tata rangkening sepur
Sepur angka 1 1 2 3 4 Sepur r dhahar (M1) 5 6 7 8 Sepur pambangkit (P)
Katerangan Sepur panumpang kelas Luxury (K1) Sepur panumpang kelas eksekutif (K1) Sepur panumpang kelas eksekutif (K1)
Catetan : Tata rangkening sepur bisa womah sewayah-wayah

Tarif[besut | besut sumber]

Tarif sepur iki ana ing teksiran watara Rp195.000,00–Rp1.150.000 gumantung layanan kelas, jarak tempuh, subkelas/posisi lungguhan ing sakjeroning sepur, sarta dina-dina mirunggan kaya dene dina pungkasaning minggu lan prei nasional.

Jadwal laku[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal lakuning sepur Taksaka per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021)

Setatsiyun Sepur 81 Taksaka Sepur 83 Taksaka Setatsiyun Sepur 82 Taksaka Sepur 84 Taksaka
Teka Mangkat Teka Mangkat Teka Mangkat Teka Mangkat
Yogyakarta - 09.10 - 21.05 Gambir - 09.10 - 21.00
Kutoarjo 09.38 09.41 21.53 21.56 Cirebon 11.57 12.02 23.47 23.52
Kebumen 10.03 10.05 22.18 22.20 Purwokerto 13.52 13.58 01.43 01.48
Kroya 10.42 10.45 22.58 23.02 Kroya 14.23 14.26 02.13 02.16
Purwokerto 11.10 11.15 23.25 23.30 Kebumen 15.02 15.04 02.52 02.54
Cirebon 13.05 13.10 01.20 01.25 Kutoarjo 15.26 15.29 03.16 03.19
Jatinegara 15.41 15.43 03.57 03.59 Yogyakarta 16.18 - 04.08 -
Gambir 15.59 - 04.15 -