Setatsiyun Cilacap

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Setatsiyun Cilacap (CP) yaiku setatsiyun sepur kelas I seng letake ning Tambakreja, Cilacap Kidul, Cilacap. Setatsiyun seng ana neng kadhuwuran +5 m iki yaiku setatsiyun sepur sing ana paling kidul ing Daerah Operasi V Purwakerta lan Kabupaten Cilacap. Setatsiyun iki nduwe gangsal jalur sepur karo jalur 1 yaiku sepur lurus, tapi mung jalur 1-4 sing nate digunakake.


Stasiun Cilacap

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CP.png
  • Singkatan: CP
  • Nomor: 2310
Stasiun Cilacap 2019.jpg
Setatsiyun Cilacap, 2019
Letak
PropinsiJawa Tengah
KuthaCilacap
KecamatanCilacap Kidul
KelurahanTambakreja
AlamatDl. Delima
Sujarah
Bukak1887
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi V Purwakerta
Kelas setasiun[1]
PunggelanCP
Nomer setasiun2310
Dhuwuring stasiun+5 m
Kilometer20+755 lintas MaosCilacap
LayananPurwajaya, Wijayakusuma
LoketSistem tiket online, nglayani pamesanan langsung lan pangubahan/pawurungan kamangkatan ing loket. Wonten fasilitas ala bandara arupa check-in mandiri kanggé pancétakan boarding pass khusus kamangkatan sepur jarak adoh/menengah.
Fasilitas
Kathahing jalur5 (jalur 1: sepur lurus)
Kathahing peron3 (siji peron sisih cukup dhuwur, siji peron sisih tengah cukup dhuwur neng tengah bangunan ngasi rada nyendhek neng keloro ujunge, lan siji peron pulo sing rada cendhak).
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun


Setatsiyun iki yaiku setatsiyun sing paling ujung ing lintas Kroya-Maos-Cilacap. Senajan mangkono, seko lor jalur sepur isih neruske dalan karo mbelok ning kulon, terus neng lor, lan akhire mandheg ing area Pelabuhan Tanjung Intan, sarta depot Pertamina.

Layanan sepur[besut | besut sumber]

Penumpang[besut | besut sumber]

Barang[besut | besut sumber]

Jadwal sepur[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal sepur panumpang sing mandek ing Setatsiyun Cilacap per 4 April 2021 (Gapeka 2021).

No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
118/115 Wijayakusuma Cilacap (CP) Eksekutif & Ekonomi Premium 02.15 -
86/87 Purwojaya Eksekutif 05.15
88/85 Kroya (KYA) bersambung Jakarta Gambir (GMR) - 14.30
116/117 Wijayakusuma Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Banyuwangi Ketapang (KTG) Eksekutif & Ekonomi Premium 15.10

Paripustaka[besut | besut sumber]

Setatsiyun sadurungé:
Setatsiyun Cilacap Pelabuhan
Jalur sepur Kroya-Cilacap Setatsiyun sabanjuré:
Setatsiyun Gumilir
  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.