Kali Serayu

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Serayu Banjarnegara

Kali Serayu iku kali kang sumberé saka Kabupaten Wonosobo (Tuk Bimo Lukar) ngliwati 6 kabupatèn, ya iku antara liya laladan Wanasaba, Banjarnegara, Purbalingga, Banyumas lan pungkasané tumuju menyang muarané ing Kabupatèn Cilacap.[1] Sumbere kali serayu ana ing Dhataran dhuwur Dièng.[1] Kali Serayu dianggep akli saing paling gedhé lan dadi sumbar penguripan warga lan olèh pangawasan khusus saka warga sing ana ing saubengé.[2] Kali serayu kang duwé amba antara 12 meter-25 meter iki muarane ana ing Samudra Hindia.[3] Akèh wong kang nyandaraké urip ana ing kali Serayu.[3] Saliyané dadi sandaran urip warga kali Serayu uga kalebu salah siji obyèk wisata kang akèh sing ngremeni.[3] Wisata Arung Jeram iku dawi wisata kang paling diremeni déning masyarakan.[3] Nalika taun 1997, kali serayu dadi panggonan kanggo lomba arung jeram tingkat nasional.[3] kanggo kang ngremeni arung jeram kang mbutuhaké adrenalin akèh, wisata arung jeram kali Serayu dadi tujuwan kang pas.[4] Kali serayu kang dawane 25 km bisa ditempuh kira-kira 4,5jam - 5 jam pengarungan.[5] Wektu sakmono mau diwiwiti pengarungan saka kretek ing Desa Blimbing utawa Desa Tunggoro Kabupaten Wonosobo lan Desa Prigi Kabupaten Banjarnegara tumuju Desa Singomerto, Kecamatan Sigaluh, Kabupaten Banjarnegara.[5] Wektu tempuh mau wis karo wektu kanggo ngaso ana ing tengah-tengahing perjalanan.[5] Ing tlatah Banjarnegara kali iki diwangun sawijining wadhuk ya iku wadhuk Mrican lan pembangkit tenaga listrik Mrican.[5]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b (id)[1] (Dipuntingali tanggal 30 Maret 2011)
  2. ^ (id)[ http://www.indosiar.com/ragam/83844/tradisi-tolak-bala-di-sungai-serayu ] (Dipuntingali tanggal 28 Maret 2011)
  3. ^ a b c d e (id)[ http://www.jogjatrip.com/id/256/sungai-serayu Jogjatrip.com @2010 ] (Dipuntingali tanggal 29 Maret 2011)
  4. ^ (id)by © Berita Hiburan (Dipuntingali tanggal 29 Maret 2011)
  5. ^ a b c d (id)[ http://www.lintasberita.com/Lifestyle/Liburan/sensasi-arung-jeram-di-sungai-serayu © 2011, PT. Lintas Cipta Media, All rights reserved. ] (Dipuntingali tanggal 28 Maret 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Serayu&oldid=1032199"