Sepur Sawunggalih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sepur Sawunggalih
Informasi umum
Jenis sepurSepur jarak antarkutha
StatusBeroperasi
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Panumpang sabendina1.144 panumpang (rata-rata)
Perjalanan
Relasi parjalananKuthaarja-Pasar Senen, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan465 km
Waktu parjalananrata-rata 7,5 jam
Frekuensi perjalanan harianSiji parjalanan mangkat mulih sabendina
Nomor sepur153-156
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasEksekutif lan Ekonomi Premium
Susunan tampat duduk
  • 50 kursi disusun 2-2 (èksekutif)
    kursi saged direbahaké lan diputer
  • 80 kursi disusun 2-2. Akehe 40 kursi madep ngarep lan 40 kursi madep mburi (ekonomi premium)
    kursi saged direbahake
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat pamadam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional60 teka 105 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA153-156
Peta rute
Cithakan:SLO-PWT-JAKK

Sepur Sawunggalih iku layanan sepur panumpang kelas èksekutif lan ékonomi prémium sing dioperasèkaké PT. Kereta Api Indonesia (Persero) kanggo nggayutaké Kuthaarja, Purwareja karo Jakarta Pasar Senen lan kosok balèné. Jeneng Sawunggalih dijupuk saka jeneng lurahing paperangan ing Praja Mangkunegaran sing asal saka Kuthaarja. Dhèwèké banjur kondhang minangka ulama aran Temenggung Sawunggalih Kartawiyaga. Jenengé lestari ing manéka papan umum ing Kuthaarja.

Sepur Sawunggalih diluncuraké nalika 31 Mèi 1977 lan dhinesé sing kapisan nganggo lokomotif BB201 08 minangka lokomotif panarik.

Data tèknis[besut | besut sumber]

Rute KuthaarjaPasar Senen mangkat-mulih
Tata rangkèning sepur
Sepur angka 1 2 3 4 5 6 Sepur dhahar (M1) 1 2 Sepur pambangkit (P)
Katerangan Sepur panumpang kelas ékonomi premium (K3) Sepur panumpang kelas èksekutif (K1)
Cathetan: Tata rangkèning sepur bisa owah sawayah-wayah.

Tarif[besut | besut sumber]

Tarif sepur Sawunggalih ana ing teksiran watara Rp130.000,00–Rp300.000,00 tumrap kelas ékonomi premium lan Rp240.000,00–Rp400.000,00 tumrap kelas èksekutif, gumantung dohé, subkelas/posisi lungguhan ing sajeroning sepur, sarta dina-dina mirunggan kaya déné dina pungkasaning minggu lan dina préi nasional.

Jadwal laku[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal lakuning Sepur Sawunggalih per 10 Fèbruari 2021 (Gapeka 2021).

Jadwal Ésuk
KA 153 Sawunggalih
(Kuthaarja–Pasar Senen)
KA 154 Sawunggalih
(Pasar Senen–Kuthaarja)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Kuthaarja - 07.00 Pasar Senen - 07.15
Kutowinangun 07.16 07.18 Terisi 09.26 09.28
Kebumen 07.27 07.30 Jatibarang 09.44 09.46
Karanganyar 07.43 07.45 Cirebon 10.16 10.24
Gombong 07.53 07.55 Ciledug 10.51 10.53
Sumpiuh 08.11 08.13 Prupuk 11.25 11.27
Kroya 08.25 08.28 Bumiayu 11.47 11.49
Purwakerta 08.53 09.03 Purwakerta 12.33 12.40
Bumiayu 09.47 09.49 Kroya 13.04 13.07
Prupuk 10.10 10.12 Sumpiuh 13.19 13.21
Ciledug 10.44 10.46 Gombong 13.36 13.39
Cirebon 11.14 11.22 Karanganyar 13.47 13.49
Terisi 12.05 12.07 Kebumen 14.01 14.04
Bekasi 13.51 13.53 Kuthaarja 14.26 -
Jatinegara 14.10 14.12
Pasar Senen 14.23 -
Jadwal Wengi
KA 155 Sawunggalih
(Kuthaarja–Pasar Senen)
KA 156 Sawunggalih
(Pasar Senen–Kuthaarja)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Kuthaarja - 19.00 Pasar Senen - 18.40
Kutowinangun 19.17 19.19 Cirebon 21.38 21.46
Kebumen 19.29 19.32 Prupuk 22.43 22.45
Karanganyar 19.44 19.46 Bumiayu 23.06 23.08
Gombong 19.55 19.58 Purwakerta 23.52 00.01
Sumpiuh 20.12 20.14 Kroya 00.27 00.30
Kroya 20.26 20.29 Sumpiuh 00.43 00.45
Purwakerta 20.54 21.02 Gombong 01.00 01.02
Bumiayu 21.46 21.48 Karanganyar 01.11 01.13
Prupuk 22.07 22.10 Kebumen 01.24 01.26
Cirebon 23.07 23.17 Kutowinangun 01.36 01.38
Bekasi 01.47 01.49 Kuthaarja 01.56 -
Jatinegara 02.06 02.08
Pasar Senen 02.19 -