Sepur Gajayana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sepur Gajayana
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Panumpang sabendina2.190 panumpang (rata-rata)
Perjalanan
Relasi parjalananMalang-Gambir, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan907 km
Waktu parjalanan±13 jam 40 menit
Frekuensi perjalanan harianSiji parjalanan mangkat mulih sabendina
Nomor sepur71-72 (Règulér)
7005-7006 (Tambahan)
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasÈksekutif lan Luxury
Susunan tampat duduk
  • 50 kursi disusun 2-2 (èksekutif)
    kursi saged direbahaké lan diputer
  • 26 kursi disusun 1-2 (luxury)
    kursi saged diputer lan direbahaké tekan 180°
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat padam geni ringan, rem dharurat, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC 206
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional60 teka 100 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA71-72 (reguler)
7005-7006 (tambahan)

Sepur Gajayana inggih punika sepur klas eksekutif lan luxury kang dipunlakokaken déning PT. Kereta Api Indonesia (Persero) Daop 8 Surabaya dinggo nglayani lintas Jakarta-Malang tindak lan kondur. Lakuning sepur iki nempuh jarak 907 km sajrone 13 jam.

Tarif[besut | besut sumber]

Tarif sepur Gajayana ana ning teksiran watara Rp260.000,00–Rp1.000.000,00 gumantung ing layanan kelas, jarak sing ditempuh penumpang, subkelas/posisi lungguhan ing sajeroning sepur, sarta dina-dina mirunggan kaya dene dina pungkasaning minggu lan dina prei nasional.

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute MalangGambir ngliwati Yogyakarta-Kediri mangkat-mulih.
Tata rangkening sepur
Sepur angka 1 1 2 3 4 Sepur dhahar (M1) 5 6 7 8 Sepur pambangkit (P)
Katerangan Sepur panumpang kelas Luxury (K1) Sepur panumpang kelas eksekutif (K1) Sepur panumpang kelas eksekutif (K1)
Catetan: Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah

Jadwal laku[besut | besut sumber]

Ing sor iki yaiku jadwal lakuning sepur Gajayana per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

Sepur 71 Gajayana
(Malang–Gambir)
Sepur 72 Gajayana
(Gambir–Malang)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Malang - 14.25 Gambir - 18.10
Malang Kotalama 14.30 14.32 Cirebon 20.57 21.02
Kepanjen 14.50 14.52 Purwokerto 23.07 23.12
Wlingi 15.31 15.33 Kroya 23.37 23.39
Blitar 15.54 15.57 Kebumen 00.15 00.17
Tulungagung 16.23 16.25 Kutoarjo 00.38 00.43
Kediri 16.49 16.52 Yogyakarta 01.30 01.35
Kertosono 17.15 17.18 Solo Balapan 02.17 02.20
Nganjuk 17.36 17.38 Madiun 03.27 03.32
Madiun 18.12 18.17 Nganjuk 04.06 04.08
Solo Balapan 19.25 19.28 Kertosono 04.26 04.28
Yogyakarta 20.10 20.15 Kediri 04.51 04.54
Kutoarjo 21.03 21.08 Tulungagung 05.18 05.20
Kebumen 21.30 21.32 Blitar 05.46 05.49
Kroya 22.09 22.12 Wlingi 06.10 06.12
Purwokerto 22.38 22.45 Kepanjen 06.53 06.55
Cirebon 00.34 00.39 Malang Kotalama 07.15 07.17
Jatinegara 03.11 03.13 Malang 07.23 -
Gambir 03.29 -

Jadwal lakuning sepur Gajayana tambahan*) per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

*) Sepur tambahan beroperasi pas jaman ba'dan, natal-taun anyar, kadang kadang pas akhir minggu tertentu

Sepur 7005B Gajayana tambahan
(Malang-Gambir)
Sepur 7006A Gajayana tambahan
(Gambir-Malang)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Malang - 17.45 Gambir - 23.30
Malang Kotalama 17.50 17.52 Cirebon 02.23 02.32
Kepanjen 18.10 18.12 Purwokerto 04.46 04.54
Wlingi 18.52 18.54 Kroya 05.19 05.24
Blitar 19.15 19.20 Gombong 05.48 05.50
Tulungagung 19.47 19.50 Kebumen 06.07 06.10
Kediri 20.14 20.16 Kutoarjo 06.35 06.42
Kertosono 20.38 20.41 Yogyakarta 07.35 07.45
Nganjuk 21.00 21.02 Klaten 08.10 08.15
Madiun 21.37 21.45 Solo Balapan 08.43 08.46
Solo Balapan 22.58 23.02 Madiun 09.56 10.02
Klaten 23.25 23.27 Nganjuk 10.39 10.42
Yogyakarta 23.50 23.66 Kertosono 11.01 11.03
Kutoarjo 00.46 00.56 Kediri 11.34 11.37
Kebumen 01.20 01.23 Tulungagung 12.01 12.04
Gombong 01.41 01.44 Blitar 12.39 12.44
Kroya 02.08 02.10 Wlingi 13.05 13.07
Purwokerto 02.36 02.42 Kepanjen 13.45 13.47
Cirebon 04.46 04.51 Malang Kotalama 14.05 14.07
Bekasi 07.11 07.13 Malang 14.12 -
Jatinegara 07.30 07.32
Gambir 07.47 -