Sepur Serayu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Sepur Serayu yaiku layanan sepur panumpang kelas ekonomi sing dioperasikake oleh PT. Kereta Api Indonesia (Persero), nglayani lintas PurwokertoPasar Senen liwat Kroya-Kiaracondong lan sewalike. Sepur sing mulai operasi wiwit 1990-an iki marupakan siji-sijine layanan sepur panumpang sing nglayani lintas kasebut.

Sepur Serayu
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
LokalDaerah Operasi V Purwakerta
Pandahulu
  • Patas Bandung-Jakarta (mulai 1950-an)
  • Patas Banjar-Manggarai (mulai sekitar 1978)
  • Cepat Sidareja (1980-an, 1990-an)
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Panumpang sabendina129.000 panumpang per dina (rata-rata)
Perjalanan
Relasi parjalananPurwakerta-Pasar Senen, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan480 km
Waktu parjalananrata-rata 10 jam 40 menit
Frekuensi perjalanan harianLoro parjalanan mangkat mulih sabendina
Nomor sepur301-308
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasÈkonomi
Susunan tampat duduk106 kursi disusun 3-2. (ekonomi)
kursi saling adep-adepan lan ora bisa direbahake
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanOra
BagasiWonten
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat pamadam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC 201/CC 203/CC 206
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional50 teka 100 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA301-308
Peta rute
Cithakan:JAKK-KAC-KYA-PWT

Jeneng "Serayu" asale seka jeneng salah sawijineng kali gedhe ing Jawa Tengah, Kali Serayu.

Tarif sepur iki ana ing teksiran watara Rp63.000,00-Rp67.000,00 gumantung jarak sing ditempuh panumpang.

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute PurwokertoPasar Senen mangkat-mulih. (melalui KroyaBandung)
Lokomotif CC 201, CC 203
Susunan rangkaian kereta 1 sepur bagasi (B) + 3 sepur kelas ekonomi (K3 PWT) + 1 sepur dhahar lan pambangkit (KMP3 PWT) + 4 sepur kelas ekonomi (K3 PWT)

Catetan : Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah