Setatsiyun Cipeundeuy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Setatsiyun Cipeundeuy (CPD) yaiku setatsiyun sepur kelas 2 sing manggon ning Cikarag, Malangbong, Kutha Garut ning kadhuwuran +772 meter iki klebu ning Daerah Operasi II Bandung. Jeneng setatsiyun iki asale seka jeneng kampung papan panggon setatsiyun iki. Setatsiyun iki nduwe 3 jalur sepur karo jalur 1 dadi sepur lurus.

Stasiun Cipeundeuy

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CPD.png
  • Singkatan: CPD
Letak
PropinsiJawa Kulon
KabupatènGarut
KecamatanMalangbong
KelurahanCikarag
AlamatDalan Raya Bandung-Tasikmalaya
Sujarah
Bukak1893
Jeneng saderengeStasiun Halte Tjipeundeuj
Liyan-liyan
OpratorDaerah Operasi II Bandung
Kelas setasiun2[1]
PunggelanCPD
Dhuwuring stasiun+772 m
LayananKabeh lakuning sepur sing nglayani lintas Bandung-Tasikmalaya wajib mandheg ning setatsiyun iki kanggo nglayani panumpang lan pemeriksaan rem/abar rangkening.
LoketSistem tiket daring; ngelayani pemesenan langsung lan pangubahan/pawurungan kabarangkatan ing loket. Wonten fasilitas ala bandara arupa check-in mandiri kangge pencetakan boarding pass.
Fasilitas
Kathahing jalur3 (jalur 1: sepur lurus)
Kathahing peron2 (siji peron sisi lan siji peron pulo sing pada-pada rada cendhak)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun


Setatsiyun iki ana ning petak lintas kidul Sepur Pulo Jawa watara Bandung lan Tasikmalaya, letake mung sekitar 250 meter seka dalan raya Bandung-Tasikmalaya. Setatsiyun iki isoh didelok seka jembatan dalan raya kasebut sing nglintas ning dhuwur rel.

Nalika fisik bangunan setatsiyun iki mung setatsiyun cilik, kabeh sepur tanpa mandang kelas, jadwal, lan jinis angkutannya, diwajibake mandheg ning setatsiyun iki. Tujuane yaiku kanggo pemeriksaan rem utawa penambahan lokomotif amarga jalur sawise setatsiyun iki marupakan petak sing cukup terjal munggah-mudhunne.

Layanan sepur[besut | besut sumber]

Panumpang[besut | besut sumber]

Kelas eksekutif[besut | besut sumber]

Kelas campuran[besut | besut sumber]

Kelas ekonomi[besut | besut sumber]

Barang[besut | besut sumber]

Parcel ONS Kidul, menyang Surabaya liwat Tasikmalaya-Yogyakarta-Madiun-Jombang lan menyang Bandung

Jadwal sepur[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal sepur panumpang sing mandheg ning Setatsiyun Cipeundeuy per 6 Mei 2021 (revisi Gapeka 2021).

  • Sepur Reguler
No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
284 Kahuripan Blitar (BL) Ekonomi 00.46 00.56
157 Lodaya Bandung (BD) Eksekutif & Ekonomi Premium 01.40 01.50
306/307 Serayu Kroya (KYA) bersambung Purwokerto (PWT) Ekonomi 01.48 01.58
79 Turangga Bandung (BD) Eksekutif 03.46 03.56
283 Kahuripan Bandung Kiaracondong (KAC) Ekonomi 04.16 04.26
119 Malabar Bandung (BD) Eksekutif, Bisnis, & Ekonomi 05.02 05.12
131 Mutiara Selatan Eksekutif & Ekonomi Premium 05.52 06.02
160F Lodaya Solo Balapan (SLO) 08.54 09.04
6 Argo Wilis Surabaya Gubeng (SGU) Eksekutif 09.52 10.02
304/301 Serayu Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi 11.26 11.36
286 Pasundan Surabaya Gubeng (SGU) 12.01 12.11
174F Pangandaran Banjar (BJR) Eksekutif & Ekonomi Premium 12.51 13.01
159F Lodaya Bandung (BD) 14.12 14.22
311 Kutojaya Selatan Bandung Kiaracondong (KAC) Ekonomi 15.24 15.34
302/303 Serayu Kroya (KYA) bersambung Purwokerto (PWT) 15.30 15.57
5 Argo Wilis Bandung (BD) Eksekutif 15.55 16.05
285 Pasundan Bandung Kiaracondong (KAC) Ekonomi 17.20 17.30
173F Pangandaran Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif & Ekonomi Premium 18.03 18.13
120 Malabar Malang (ML) Eksekutif, Bisnis, & Ekonomi 19.06 19.16
80 Turangga Surabaya Gubeng (SGU) Eksekutif 20.02 20.12
158 Lodaya Solo Balapan (SLO) Eksekutif & Ekonomi Premium 20.56 21.06
308/305 Serayu Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi 21.03 21.23
132 Mutiara Selatan Surabaya Gubeng (SGU) Eksekutif & Ekonomi Premium 22.18 22.28
312 Kutojaya Selatan Kutoarjo (KTA) Ekonomi 23.52 00.04

Pratuduh rujukan[besut | besut sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.