Sepur Turangga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sepur Turangga
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Panumpang sabendina1.300 panumpang (rata-rata)
Perjalanan
Relasi parjalananSurabaya Gubeng-Bandung, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan696 km
Waktu parjalanan10 jam 49 menit
Frekuensi perjalanan harianSiji parjalanan mangkat mulih sabendina
Nomor sepur79-80
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasÈksekutif
Susunan tampat duduk
  • 50 kursi disusun 2-2 (èksekutif)
    kursi saged direbahaké lan diputer
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat padam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC 206
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional60 teka 100 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA79-80
Peta rute
Lintas Sepur Jalur Kidul
Kanggo Sepur:
Ning Surabaya Kota
Ning SBI
Surabaya Gubeng
Ning Malang
Ning Sidoarjo
Jembatan Kali Porong
Mojokerto
Jombang
Ning Malang
Jembatan Kali Brantas
Kertosono
Nganjuk
Caruban
Madiun
Ngawi
Walikukun
Jawa Wetan
Jawa Tengah
Sragen
Jembatan Bengawan Solo
Ning Gundih, Semarang
Solo Balapan
Ning Wonogiri
Purwosari
Klaten
Jawa Tengah
DI Yogyakarta
Jembatan Kali Opak
Lempuyangan
Yogyakarta
Jembatan Kali Progo
Wates
DI Yogyakarta
Jawa Tengah
Ke Purworejo
Kutoarjo
Kebumen
Gombong
Terowongan Ijo
Kroya
Ning Purwokerto, Cirebon
Maos
Jembatan Kali Serayu
Ning Cilacap
Jeruklegi
Sidareja
Meluwung
Banjar
Karangpucung
Ciamis
Jembatan Cirahong
Tasikmalaya
Cipeundeuy
Ning Garut
Cibatu
Jembatan Sungai Cimanuk
Leles
Cicalengka
Kiaracondong
Bandung
Ning Gambir

Katerangan:

Sepur Turangga inggih punika sepur klas eksekutif kang dipunlakokaken déning PT. Kereta Api Indonesia (Persero) Daop 8 Surabaya dinggo nglayani lintas Surabaya Gubeng-Bandung liwat Yogyakarta-Tasikmalaya tindak lan kondur. Sepur kasebut, nempuh jarak 696 km udakara 10 jam 49 menit, duwe wektu budhal saka setatsiyun awal ing wayah wengi lan tekan setatsiyun pungkasan esuke.

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute Surabaya GubengBandung pp.
Tata rangkening sepur
Sepur angka Sepur pambangkit (P) 1 2 3 4 Sepur dahar (M1) 5 6 7 8
Katerangan Sepur panumpang kelas eksekutif (K1) Sepur panumpang kelas eksekutif (K1)
Catetan : Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah

Jadwal laku[besut | besut sumber]

Jadwal lakuning sepur Turangga per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021)

Sepur 79 Turangga
(Surabaya Gubeng–Bandung)
Sepur 80 Turangga
(Bandung–Surabaya Gubeng)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Surabaya Gubeng - 18.45 Bandung - 18.20
Mojokerto 19.18 19.20 Cipeundeuy 20.02 20.12
Jombang 19.38 19.41 Tasikmalaya 20.57 21.00
Kertosono 19.54 19.57 Banjar 21.41 21.46
Madiun 20.47 20.52 Kroya 22.55 23.00
Solo Balapan 21.59 22.02 Kebumen 23.37 23.39
Yogyakarta 22.46 22.51 Kutoarjo 00.02 00.07
Kutoarjo 23.38 23.43 Yogyakarta 00.55 01.00
Kebumen 00.05 00.07 Solo Balapan 01.44 01.47
Kroya 00.45 00.50 Madiun 02.56 03.01
Banjar 02.01 02.06 Kertosono 03.52 03.55
Tasikmalaya 02.54 02.57 Jombang 04.09 04.12
Cipeundeuy 03.46 03.56 Mojokerto 04.32 04.34
Bandung 05.34 - Surabaya Gubeng 05.09 -