Sepur Argo Wilis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Sepur Argo Wilis minangka layanan sepur kelas penumpang eksekutif sing dilakokno dening PT. Kereta Api Indonesia (Persero) kanggo ngladeni Jalur Bandung-Surabaya nyabrang liwat Tasikmalaya-Yogyakarta lan kosok balene. Sepur niki nempuh wektu sekitar 10 jam 43 menit, ninggalake setatsiyun awal pas esok-esok lan tekane ning setatsiyun akhir pas wayah wengi.

Sepur Argo Wilis
Sepur Argo Wilis.jpg
Sepur Argo Wilis siap-siap mlebu ning Setatsiyun Sala Balapan
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Panumpang sabendina1.300 panumpang (rata-rata)
Perjalanan
Relasi parjalananSurabaya Gubeng-Bandung, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan696 km
Waktu parjalanan10 jam 43 menit
Frekuensi perjalanan harianSiji parjalanan mangkat mulih sabendina
Nomor sepur5-6
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasÈksekutif
Susunan tampat duduk
  • 50 kursi disusun 2-2 (èksekutif)
    kursi saged direbahaké lan diputer
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat padam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC 206
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional60 teka 120 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA5-6
Peta rute
Lintas Sepur Jalur Kidul
Kanggo Sepur:
Ning Surabaya Kota
Ning SBI
Surabaya Gubeng
Ning Malang
Ning Sidoarjo
Jembatan Kali Porong
Mojokerto
Jombang
Ning Malang
Jembatan Kali Brantas
Kertosono
Nganjuk
Caruban
Madiun
Ngawi
Walikukun
Jawa Wetan
Jawa Tengah
Sragen
Jembatan Bengawan Solo
Ning Gundih, Semarang
Solo Balapan
Ning Wonogiri
Purwosari
Klaten
Jawa Tengah
DI Yogyakarta
Jembatan Kali Opak
Lempuyangan
Yogyakarta
Jembatan Kali Progo
Wates
DI Yogyakarta
Jawa Tengah
Ke Purworejo
Kutoarjo
Kebumen
Gombong
Terowongan Ijo
Kroya
Ning Purwokerto, Cirebon
Maos
Jembatan Kali Serayu
Ning Cilacap
Jeruklegi
Sidareja
Meluwung
Banjar
Karangpucung
Ciamis
Jembatan Cirahong
Tasikmalaya
Cipeundeuy
Ning Garut
Cibatu
Jembatan Sungai Cimanuk
Leles
Cicalengka
Kiaracondong
Bandung
Ning Gambir

Katerangan:

Jeneng Wilis dijupuk saka salah sawijineng pagunungan ning Jawa Wetan, Gunung Wilis, sing nduwe kadhuwuran 2.169 m seko permukaan segara kanthi puncak paling dhuwurre ana ning kawasan Ngliman, Nganjuk, Jawa Wetan.

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute BandungSurabaya Gubeng mangkat-mulih. (liwat TasikmalayaYogyakarta)
Tata rangkening sepur
Sepur angka 1 2 3 4 Sepur dhahar (M1) 5 6 7 8 Sepur pambangkit (P)
Katerangan Sepur panumpang kelas eksekutif (K1) Sepur panumpang kelas eksekutif (K1)
Depo kereta: Bandung

Catetan : Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah

Tarif[besut | besut sumber]

Tarif sepur niki ning kisaran antara Rp230.000,00–Rp1.050.000,00 tergantung layanan kelas, jarak tempuh, subkelas/posisi lungguhan ning njero rangkaian sepur sing entok sakderenge dina kamangkatan. Pas dina-dina tertentu misal akhir minggu lan prei nasional isoh ditambahake layanan sepur priority/imperial.

Jadwal Sepur[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal sepur Argo Wilis per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

Sepur 5 Argo Wilis
(Surabaya Gubeng–Bandung)
Sepur 6 Argo Wilis
(Bandung–Surabaya Gubeng)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Surabaya Gubeng - 07.00 Bandung - 08.10
Mojokerto 07.33 07.35 Cipeundeuy 09.52 10.02
Jombang 07.53 07.56 Tasikmalaya 10.47 10.50
Kertosono 08.09 08.12 Banjar 11.31 11.36
Madiun 09.02 09.07 Kroya 12.46 12.51
Solo Balapan 10.14 10.17 Kutoarjo 13.47 13.52
Yogyakarta 11.01 11.06 Yogyakarta 14.39 14.44
Kutoarjo 11.53 11.58 Solo Balapan 15.28 15.31
Kroya 12.54 12.59 Madiun 16.39 16.44
Banjar 14.10 14.15 Kertosono 17.35 17.38
Tasikmalaya 15.03 15.06 Jombang 17.52 17.55
Cipeundeuy 15.55 16.05 Mojokerto 18.16 18.18
Bandung 17.43 - Surabaya Gubeng 18.53 -