Sepur Argo Wilis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sepur Argo Wilis minangka layanan sepur kelas penumpang eksekutif sing dilakokno dening PT Kereta Api Indonesia (Persero) kanggo ngladeni Jalur Gambir-Surabaya nyabrang liwat Bandung-Yogyakarta lan kosok balene. Sepur sepur kang wiwit operasi tanggal 8 November 1998, kesah 865 km udakara 16 jam.

Asal saka jeneng[besut | besut sumber]

Tembung "Argo" digunakake minangka gambar saka layanan Sepur eksekutif unggul, nalika tembung "Wilis" dijupuk saka salah siji gunung ing Jawa Wétan, Gunung Wilis, kang Dhuwuré 2.169 m dpl kanthi pucuk paling dhuwur ing wilayah Ngliman, Nganjuk, Jawa Timur.