Sepur Harina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Sepur Harina yaiku layanan sepur penumpang kelas eksekutif lan ekonomi premium sing dioperasiake PT. Kereta Api Indonesia (Persero) dinggo nglayani lintas Surabaya Pasarturi-Bandung liwat jalur lor Jawa.

Sepur Harina
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
PandahuluMahesa (1998-2000)
Rajawali (2000-2013)
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Panumpang sabendina700-800 panumpang (rata-rata)
Perjalanan
Relasi parjalananSurabaya Pasarturi-Bandung, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan870 km
Waktu parjalanan12 jam
Frekuensi perjalanan harianSiji parjalanan mangkat mulih sabendina
Nomor sepur123-126
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasEksekutif lan ekonomi premium
Susunan tampat duduk
  • 50 kursi disusun 2-2 (èksekutif)
    kursi saged direbahaké lan diputer
  • 106 kursi disusun 2-2, akehe 40 kursi madep ngarep lan 40 kursi madep mburi (ekonomi premium)
    kursi bisa direbahake
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten
BagasiWonten
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat pamadam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC 206
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional60 teka 100 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA123-126
Peta rute
Cithakan:BD-CKP-SMT-SBI

Jeneng Harina dijupuk seka basa Sanskerta, hāriṇa (aksara Dewanagari: हारिण), sing artine "antelop india betina".

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute BandungSemarangSurabaya Pasarturi pp.
Susunan rangkaian sepur
Sepur nomer Sepur bagasi (B) 1 2 3 Sepur dhahar (M1) 1 2 3 4 5 Sepur pembangkit (P)
Katerangan Sepur penumpang kelas ekonomi (K3) Sepur penumpang kelas eksekutif (K1)
Catetan : Susunan rangkaian sepur isoh mowah sakwektu-wektu.

Tarif[besut | besut sumber]

Tarif sepur Harina ning kisaran antara Rp230.000,00–Rp430.000,00 dinggo kelas ekonomi premium lan Rp375.000,00–Rp 500.000,00 dinggo kelas eksekutif tergantung jarak sing ditempuh penumpang, subkelas/posisi lungguhan ning njero rangkaian sepur, sarta dino-dino tertentu misal akhir minggu lan prei nasional.

Jadwal laku[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal lakuning Sepur Harina per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

Sepur 123/126 Harina
(Surabaya Pasar Turi–Bandung)
Sepur 125/124 Harina
(Bandung–Surabaya Pasar Turi)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Surabaya Pasarturi - 17.40 Bandung - 20.20
Lamongan 18.14 18.17 Cimahi 20.30 20.32
Babat 18.39 18.42 Purwakarta 22.01 22.10
Bojonegoro 19.11 19.14 Cikampek 22.28 22.50
Cepu 19.44 19.49 Cirebon 00.29 00.37
Ngrombo 20.51 20.53 Tegal 01.37 01.41
Semarang Tawang 21.40 21.50 Pekalongan 02.26 02.31
Pekalongan 23.01 23.05 Semarang Tawang 03.43 03.58
Tegal 23.52 23.59 Ngrombo 04.46 04.49
Cirebon 00.56 01.04 Cepu 05.56 06.01
Cikampek 02.42 03.05 Bojonegoro 06.31 06.34
Purwakarta 03.23 03.25 Babat 07.03 07.05
Cimahi 04.40 04.42 Lamongan 07.27 07.30
Bandung 04.52 - Surabaya Pasarturi 08.05 -