Setatsiyun Cimahi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Stasiun Cimahi

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CMI.png
  • Singkatan: CMI
  • Nomor: 1420
Stasiun Cimahi.jpg
Tampak ngarep setatsiyun Cimahi, 2021
Letak
PropinsiJawa Kulon
KuthaCimahi
KecamatanCimahi Tengah
KelurahanBaros
AlamatDalan Stasiun Cimahi No. 1
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi II Bandung
Kelas setasiunGedhe tipe C[1]
PunggelanCMI
Nomer setasiun1420
Dhuwuring stasiun+723 m
Kilometerkm 146+957 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananArgo Parahyangan (kajaba excellence jadwal wengi), Harina, Ciremai, Pangandaran, Serayu, Lokal Cibatu, lan Lokal Bandung Raya
LoketSistem tiket daring; melayani pemesanan langsung dan pengubahan/pembatalan keberangkatan di loket. Terdapat fasilitas ala bandara berupa check-in mandiri untuk pencetakan boarding pass khusus keberangkatan KA jarak jauh/menengah.
Operasi
Cithakan:Adjacent stations
Fasilitas
Kathahing jalur4 (jalur 1 lan 2: sepur lurus)
Kathahing peronSiji peron sisi sing cendhak lan loro peron pulo sing rada dhuwur
Jinis pasinyalanElektrik tipe Alstom Solid State Interlocking[2]
30px Fasilitas parkir:
Ya
30px Fasilitas difabel:
Ya
30px Parkir sepedha:
Ya
Diagram jalur setatsiyun

Setatsiyun Cimahi (CMI) yaiku setatsiyun sepur kelas gedhe tipe C sing terletak ing Baros, Cimahi Tengah, Cimahi, tepate ing Dalan Stasiun, Kota Cimahi. Setatsiyun sing terletak ning kadhuwuran +723 meter ili klebu ing Daerah Operasi II Bandung lan dadi setatsiyun siji-sijine sing ana ing Kutha Cimahi. Ora adoh seka setatsiyun iki wonten Rumah Sakit Tk. II Dustira, Gereja Katolik Santo Ignatius, lan SMP Negeri 2 Cimahi.

Sebagai setatsiyun gedhe, ameh kabeh perjalanan sepur sing nglewati rute Bandung–Padalarang mandheg ing setatsiyun iki, kajaba Sepur Argo Parahyangan Excellence jadwal wengi.

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.
  2. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng sugiana