Sepur Kertajaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Sepur Kertajaya yaiku layanan sepur penumpang kelas ekonomi premium (reguler) sing dioperasiake PT. Kereta Api Indonesia (Persero) dinggo nglayani lintas Surabaya Pasarturi-Pasar Senen.

Sepur Kertajaya
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
LokalDaerah Operasi VIII Surabaya
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Panumpang sabendina2.240 panumpang (rata-rata)
Perjalanan
Relasi parjalananSurabaya Pasarturi-Pasar Senen, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan725 km
Waktu parjalanan11 jam
Frekuensi perjalanan harianLoro parjalanan mangkat mulih sabendina
Nomor sepur255-256
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasÈkonomi premium
Susunan tampat duduk80 kursi disusun 2-2 saling adep-adepan ing kiwa lan adep adepan ing tengen (èkonomi premium)
kursi saged direbahaké
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat pamadam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC 206
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional60 teka 100 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA255-256 (reguler)
Peta rute
Cithakan:JAKK-SMT-SBI

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute Surabaya PasarturiPasar Senen mangkat-mulih.
Tata rangkening sepur
Sepur angka 1 2 3 4 5 Sepur dhahar-pambangkit (MP2) 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Sepur pambangkit (P)
Katerangan Sepur panumpang kelas ekonomi premium (K3) Sepur panumpang kelas ekonomi premium (K3)
Catetan : Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah.

Tarif[besut | besut sumber]

Tarif sepur iki ana ing teksiran watara Rp175.000,00–Rp300.000,00, gumantung jarak sing ditempuh, subkelas/posisi lungguhan ning sakjeroning sepur, sarta dina-dina mirunggan kaya dene dina pungkasaning minggu lan prei nasional.

Jadwal laku[besut | besut sumber]

Jadwal lakuning sepur Kertajaya per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

Sepur 255 Kertajaya
(Surabaya Pasarturi-Pasar Senen)
Sepur 256 Kertajaya
(Pasar Senen-Surabaya Pasarturi)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Surabaya Pasarturi - 21.05 Pasar Senen - 14.10
Lamongan 21.40 21.43 Bekasi 14.39 14.41
Babat 22.07 22.10 Haurgeulis 16.12 16.14
Bojonegoro 22.40 22.43 Jatibarang 16.47 16.50
Cepu 23.15 23.22 Cirebon Prujakan 17.24 17.34
Randublatung 23.44 23.46 Brebes 18.22 18.25
Ngrombo 00.33 00.36 Tegal 18.37 18.43
Semarang Poncol 01.30 01.49 Pekalongan 19.31 19.35
Weleri 02.21 02.24 Weleri 20.14 20.16
Pekalongan 03.05 03.10 Semarang Poncol 20.51 21.04
Tegal 03.57 04.03 Ngrombo 21.59 22.01
Brebes 04.15 04.17 Randublatung 22.47 22.49
Cirebon Prujakan 05.04 05.15 Cepu 23.11 23.17
Jatibarang 05.50 05.52 Bojonegoro 23.47 23.50
Haurgeulis 06.26 06.28 Babat 00.20 00.23
Bekasi 07.59 08.01 Lamongan 00.46 00.49
Pasar Senen 08.29 - Surabaya Pasarturi 01.25 -

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Cithakan:Pratélan Sepur