Menyang kontèn

Jalur sepur Rajawali-Jatinegara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jalur sepur Rajawali–Cikampek
Kretek Kedunggedeh ing dhuwur Ci Tarum
Surasa
GolonganJalur lintas utama
PranataJalur sepur ril abot
DrajadBeroperasi
Tasiyun terminusRajawali
Cikampek
Cacahing tasiyun23
Palakon
Dibukak1898-1902
PanduwéDitjen KA, Kemenhub RI
Badan Pengelola Transportasi Jabodetabek (Rajawali-Cikarang)
PalakuPT. Kereta Api Indonesia
KAI Commuter (Rajawali-Cikarang (kecuali stasiun Bekasi, Pasar Senen dan Jatinegara))
Daerah Operasi I Jakarta (Lemahabang-Cikampek)
Ambaning sepur1.067 mm
Karikatan palakon60 s.d. 105 km/jam

Jalur sepur Rajawali–Cikampek yaiku jalur rel sing nghubungake Setatsiyun Rajawali lan Setatsiyun Cikampek. Jalur iki nduwe loro provinsi karo 5 kabupaten/kutha, yaiku DKI Jakarta (Kutha Jakarta Pusat lan Kutha Jakarta Wetan) karo Jawa Kulon (Kutha Bekasi, Kabupaten Bekasi lan Kabupaten Karawang). Jalur iki mrupakan salah sawijineng jalur antarkutha sing terpadat ning Indonesia lan wiwit 1920-an mrupakan jalur ganda (double track) lan uwis dielektrifikasi wiwit 1992.[1]

Amarga mundhake frekuensi panggunaan, jalur iki direncanakake digawe dadi jalur dwiganda (double-double tracks), sing berarti nduwe papat jalur: sepasang kanggo sepur jarak tebih/non-KRL lan sepasang kanggo sepur sing melayani setatsiyun-setatsiyun. Sakniki perencanaan jalur dwiganda iki bakal ngasi Cikarang.

Wonten loro kretek sing nglintasi loro kali bersejarah: Kali Bekasi (ing cedhak Setatsiyun Bekasi) lan Ci Tarum (ning cedhak Setatsiyun Kedunggedeh).

Pratuduh rujukan[besut | besut sumber]

  1. Cithakan:Cite newspaper