Stasiun Semarang Tawang

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Semarang Tawang station outside.jpg
Semarang Tawang station.JPG

Stasiun Semarang Tawang (kode SMT) iku stasiun indhuk ing Kutha Semarang kang nglayani sepur eksekutif lan bisnis, sarta ékonomi. Stasiun iki minangka stasiun sepur gedhé paling tuwa ing Indonésia lan diresmèkaké ing tanggal 19 Juli 1868 kanggo jalur Semarang Tawang menyang Tanggung. Jalur iki migunakaké (ril) amba 1435mm. Ing taun 1873 jalur iki didawakaké nganti tekan Stasiun Solo Balapan lan saterusé tekan Stasiun Lempuyangan ing Yogyakarta.

Sepur[besut | besut sumber]

Stasiun sadurungé:
Stasiun Semarang Poncol
Jalur KA Tegal-Brumbung Stasiun sabanjuré:
Stasiun Alastuwa

Pranala jaba[besut | besut sumber]