Kutha Administrasi Jakarta Kulon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kutha Jakarta Kulon
Lambang Kota Jakarta Barat.jpg
Lambang Kutha Jakarta Kulon
Motto: "" ()
Lokasi Kutha Jakarta Kulon.jpg
Dina Dadi:
Walikutha: Fadjar Panjaitan
Wakil Walikutha:
Jembar
 - Total:

--
Kacamatan
 - Cacahe:

8 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/-
+/- / km²
Suku Bangsa: Betawi, wong Jawa lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katolik, Hindu, Buddha lan Kong Hu Cu
Basa: basa Betawi, basa Indonésia lan liyane

Kutha Jakarta Kulon iku kutha ing Daerah Khusus Ibukota Jakarta.

Geografis[besut | besut sumber]

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kutha Jakarta Barat ketata saking 8 kacamatan lan kalurahan. Kacamatan-Kacamatan ing kutha Jakarta Barat ya iku:

  1. Kacamatan Tamansari
  2. Kacamatan Tambora
  3. Kacamatan Grogol Petamburan
  4. Kacamatan Palmerah
  5. Kacamatan Kebon Jeruk
  6. Kacamatan Kembangan
  7. Kacamatan Cengkareng
  8. Kacamatan Kalideres

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]