Kutha Administrasi Jakarta Wétan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kutha Jakarta Timur
Lambang Kota Jakarta Timur.jpg
Lambang Kutha Jakarta Timur
Motto: "---" (---)
Lokasi Kutha Jakarta Timur.jpg
Dina Dadi: ---
Walikutha: Koesnan A. Halim
Wakil Walikutha: Terman Siregar
Jembar
 - Total:

--- km²
Kecamatan
 - Cacahe:

10 Kecamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 1.959.022 (1997)
+/- 10.445 / km²
Suku Bangsa: Betawi, wong Jawa lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katolik, Hindu, Buddha lan Kong Hu Cu
Basa: basa Betawi, basa Indonésia lan liyane

Kutha Jakarta Timur iku kutha ing Daerah Khusus Ibukota Jakarta.

Geografis[besut | besut sumber]

1060 49' 35 Bujur wetan lan 060 10' 37 Lintang kidul

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kutha Jakarta Timur ketata saking 10 kecamatan lan 65 kelurahan. Kecamatan-Kecamatan ing kutha Jakarta Wetan inggih punika:

  1. Kecamatan Matraman
  2. Kecamatan Jatinagara
  3. Kecamatan Pasar Rebo
  4. Kecamatan Kramat Jati
  5. Kecamatan Pulo Gadung
  6. Kecamatan Cakung
  7. Kecamatan Ciracas
  8. Kecamatan Cipayung
  9. Kecamatan Makasar
  10. Kecamatan Duren Sawit

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]