Kutha Administrasi Jakarta Kidul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kutha Jakarta Selatan
Lambang Kota Jakarta Selatan.jpg
Lambang Kutha Jakarta Kidul
Motto: "---" (---)
Lokasi Kutha Jakarta Selatan.jpg
Dina Dadi: ---
Walikutha: Tri Kurniadi
Wakil Walikutha: ---
Jembar
 - Total:

145,73 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

10 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- ---
+/- --- / km²
Suku Bangsa: Betawi, wong Jawa lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katolik, Hindu, Buddha lan Kong Hu Cu
Basa: basa Betawi, basa Indonésia lan liyane

Kutha Jakarta Kidul utawa Jakarta Selatan iku kutha ing Daerah Khusus Ibukota Jakarta.

Geografis[besut | besut sumber]

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kutha Jakarta Selatan ketata saking 10 kacamatan lan 65 kalurahan. Kacamatan-Kacamatan ing kutha Jakarta Kidhul ya iku:

  1. Kacamatan Kebayoran Baru
  2. Kacamatan Kebayoran Lama
  3. Kacamatan Pesanggrahan
  4. Kacamatan Cilandak
  5. Kacamatan Pasar Minggu
  6. Kacamatan Jagakarsa
  7. Kacamatan Mampang Prapatan
  8. Kacamatan Pancoran
  9. Kacamatan Tebet
  10. Kacamatan Setiabudi

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

DKI Jakarta