Daerah Operasi I Jakarta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Daerah Operasi I Jakarta
PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daerah Operasi I Jakarta
250px
Peta jaringan DAOP 1
Kantor Daop/Divre
PropinsiDaerah Khusus Ibukota Jakarta
KuthaJakarta Pusat
KecamatanMenteng
KelurahanCikini
AlamatDl. Cikini Raya
10330
Informasi liyan
Punggelan Daop/DivreJAK
Setatsiyun paling dhuwur+699 m (Cigombong)
LayananDeleng ing ngisor.
KRL Commuter Line
Karakteripun jalurMayoritas lintas rata,
jalur pegunungan mung ning lintas Manggarai-Padalarang,
jalur kereta jarak tebih, menengah, lan KRL bercampur.
Batas kalajon paling dhuwur sing diizinkè70 s.d. 90 km/jam


Daerah Operasi I Jakarta utawa disingkat Daop 1 Jakarta utawa Daop I JAK mrupakan Daerah Operasi kaleh wilayah sing mbentang seka Setatsiyun Merak (bagian kulon pulo Jawa) ning Banten ngasi Setatsiyun Cikampek (bagian wetan) ing Jawa Kulon nglintasi setatsiyun-setatsiyun ing wilayah DKI Jakarta, Banten, Bogor, Kutha Depok, Sukabumi, Tangerang, lan Karawang ing Jawa Kulon.

Daop I Jakarta mrupakan daerah operasi pertama kali sing entuk Sepur Stainless Steel yaiku Sepur Argo Parahyangan Tambahan.

Liane iku, Daop I Jakarta mrupakan siji-sijine Daop sing nglayani lelungan KRL Commuter Line (sing dioperasikake PT KAI Commuter Indonesia) utawa sing luwih populer karo KRL utawa Commuter Line.

Daftar setatsiyun sing wonten ing DAOP 1 Jakarta[besut | besut sumber]

Ing sor iki setatsiyun-setatsiyun sing wonten ing Daop I Jakarta, ing sor iki kadhuwuranne ing nduwur permukaan banyu segara.

Setatsiyun Kelas Kadhuwuran Layanan
Jakarta Kota (JAKK) Gedhe tipe A + 4m Panumpang (mung Kutojaya utawa Menoreh sarta Langsiran rangkening Sepur Jarak Tebih lan Menengah rampung Dinas utawa ajeng Dinas ning Setatsiyun Gambir) lan KRL
Gambir (GMR) + 16m Panumpang Sepur Jarak Tebih lan Menengah
Pasar Senen (PSE) + 4,7m Panumpang Sepur Jarak Tebih lan Menengah lan KRL
Manggarai (MRI) + 13m Mung KRL & Sepur Bandara
Jatinegara (JNG) + 16m KRL & Sepur Panumpang (menyang PSE utawa GMR)
Tanah Abang (THB) + 9m Mung KRL lan Langsiran rangkening Sepur Jarak Tebih lan Menengah rampung Dinas utawa ajeng Dinas ning Setatsiyun Pasar Senen
Duri (DU) Gedhe tipe C + 4m Mung KRL
Sudirman (SUD) I + 5,65m
Sungai Lagoa (SAO) + 4m Peti Kemas
Pasar Minggu (PSM) + 36m Mung KRL
Jayakarta (JYK) II + 13m Mung KRL
Mangga Gedhe (MGB) + 14m
Sawah Gedhe (SW) + 15m
Juanda (JUA)
Gondangdia (GDD)
Cikini (CKI) + 20m
Klender (KLD) + 10m
Buaran (BUA) + 11m
Klender Anyar (KLDB)
Cakung (CUK) + 18m
Angke (AK) + 3m
Kampung Bandan (KPB)
BNI City + 5,65m Sepur Bandara
Kemayoran (KMO) + 4m Mung KRL
Tanjung Priuk (TPK) Mung KRL, Peti Kemas sarta Langsiran rangkening Sepur Jarak Tebih lan Menengah rampung Dinas utawa ajeng Dinas menyang Setatsiyun Pasar Senen
Kebayoran (KBY) + 4,2m Mung KRL
Palmerah (PLM) + 13m
Tebet (TEB) + 17m
Cawang (CW) + 26m
Duren Kalibata
Pasar Minggu Baru (PSMB) + 29m
Tanjung Barat (TNT) + 44m
Lenteng Agung (LNA) + 57m
Universitas Pancasila (UP)
Kalideres (KDS) III + 7m Mung KRL
Rawa Buaya (RW) + 6m
Bojong Indah (BOI) + 6m
Taman Kota (TKO) + 12m
Pesing (PSG) + 5m
Grogol (GGL) + 4m
Rajawali (RJW) + 4m
Gang Sentiong (GST) + 7m
Kramat (KMT) + 10m
Pondok Jati (POK) + 14m
Ancol (AC) + 3m
Karet (KAT) + 11m
Pasoso (POO) + 4m Peti Kemas
Matraman (Durung ngerti) (Durung ngerti) (Durung ngerti)
Bekasi
Bekasi (BKS) Gedhe tipe B + 19m KRL & Sepur Panumpang
Cikarang (CKR) II + 18m Mung KRL
Kranji (KRI) III
Bekasi Timur (BKST) + 19m
Tambun (TB)
Cibitung (CIT)
Metland Telaga Murni (MTM) + 18m
Lemah Abang (LMB) + 16m Mung Sepur Lokal
Kedunggedeh (KDH) + 14m
Karawang
Cikampek (CKP) Gedhe tipe B + 46m Panumpang lan Sepur Lokal
Karawang (KW) I + 16m
Klari (KLI) III + 23m Sepur Lokal
Kosambi (KOS) + 28m
Dawuan (DWN) + 31m
Tangerang
Tangerang (TNG) Gedhe tipe C + 18m Mung KRL
Tigaraksa (TGS) + 51m
Bandara Soetta (BST) I (?) Mung Sepur Bandara
Batuceper (BPR) + 11m Mung KRL lan Sepur Bandara
Tanah Tinggi (TTI) III (?) Mung KRL
Poris (PI) + 7m
Cisauk (CSK) + 33m
Cicayur (CC) + 47m
Daru (DAR) + 51m
Cikoya (CKY) (?)
Depok
Depok (DP) Gedhe tipe C + 93m Mung KRL
Depok Baru (DPB) I
Universitas Indonesia (UI) + 69m
Pondok Cina (POC) II + 74m
Citayam (CTA) + 120m
Bogor
Bogor (BOO) Gedhe tipe A + 246m Mung KRL
Parungpanjang (PRP) Gedhe tipe C + 54m
Bojong Gede (BJD) I + 140m
Cilebut II + 171m
Cilejit (CJT) III + 51m
Tenjo (TEJ) + 52m
Nambo (NMO) + 114m
Cibinong (CBN) +192m
Bogor Paledang (PLG) + 246m Panumpang (mung Pangrango)
Batutulis (BTT) + 299m
Maseng (MSG) + 425m
Cigombong (CGB) + 699m
Sukabumi
Sukabumi (SI) II + 584m Panumpang (mung Pangrango lan Siliwangi)
Cicurug (CCR) III + 478m Panumpang (mung Pangrango)
Parungkuda (PRK) + 396m
Cibadak (CBD) + 380m
Karangtengah (KE) + 477m
Cisaat (CST) + 584m
Tangerang Selatan
Serpong (SRP) I + 46m Mung KRL
Pondok Ranji (PDJ) II + 25m
Sudimara (SDM) + 26m
Jurangmangu (JMG) III + 25m
Rawa Buntu (RU) (?)
Lebak
Rangkasbitung (RK) Gedhe tipe C + 22m Lokal Merak lan KRL
Maja (MJ) II + 40m Mung KRL
Citeras (CTR) III + 48m
Serang
Serang (SRG) II + 17m Mung Lokal Merak
Jambu Baru (JBU) III + 18m
Catang (CT) + 17m
Cikeusal (CKL) + 25m
Walantaka (WLT)
Karangantu (KRA) + 3,61m
Tonjong Baru (TOJB) + 4m
Cilegon
Merak (MER) II + 3m Mung Lokal Merak
Cilegon (CLG) + 14m
Cigading (CGD) + 4m Sepur Batu Bara
Krenceng (KEN) III + 16,15m Mung Lokal Merak lan Sepur Baja Coil

Katerangan

  • Setatsiyun gedhe yaiku setatsiyun sing ditulis kandel miring
  • Setatsiyun menengah yaiku setatsiyun sing ditulis kandel.
  • Setatsiyun cilik yaiku setatsiyun sing ditulis normal.
  • Setatsiyun ora beroperasi yaiku setatsiyun (utawa jalure) sing ditulis miring tanpa kode setatsiyun.

Pratuduh rujukan[besut | besut sumber]

Daerah Operasi
Daerah Operasi I Jakarta
Daerah Operasi II Bandung
Daerah Operasi III Cirebon
Daerah Operasi IV Semarang
Daerah Operasi V Purwakerta
Daerah Operasi VI Yogyakarta
Daerah Operasi VII Madiun
Daerah Operasi VIII Surabaya
Daerah Operasi IX Jember