Setatsiyun Surabaya Pasarturi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Stasiun Pasar Turi)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasiun Surabaya Pasar Turi
PapanNamaStasiun SBI.png
  • Singkatan: SBI
  • Nomor: 4500
Jayby-SBI01.JPG
Peron Stasiun Surabaya Pasarturi menghadap ke barat dengan latar Kereta api Jayabaya
Letak
PropinsiJawa Timur
KuthaSurabaya
KecamatanBubutan
KelurahanGundih
AlamatDalan Semarang No. 1
Kodhe pos60172
Koordinat7°14′54″S 112°43′52″E / 7.24821°S 112.731015°E / -7.24821; 112.731015Koordhinat: 7°14′54″S 112°43′52″E / 7.24821°S 112.731015°E / -7.24821; 112.731015
Sujarah
Bukak1 April 1900
Jeneng saderengeStasiun Station Soerabaja NIS
Badan kang ngoprasikaken sadurungipunNederlandsch Indische Stoomtram Maatschappij
Liyan-liyan
OpratorDaèrah Operasi VIII Surabaya
Kelas setasiunGedhe Tipe A[1]
PunggelanSBI
Nomer setasiun4500
Dhuwuring stasiun+1 m
Kilometer
  • km 229+573 lintas GundihGambringanBojonegoroSurabaya Pasarturi
  • km 1+350 lintas MesigitSurabaya Pasarturi
  • km 0+530 lintas Segitiga Mesigit–Surabaya Pasarturi
LayananArgo Bromo Anggrek, Sembrani (reguler, fakultatif, & tambahan), Jayabaya, Harina, Gumarang, Dharmawangsa (reguler & tambahan), Sancaka Lor, Mutiara Timur, Kertajaya (reguler & tambahan), Maharani, Ambarawa Ekspres, Komuter Surabaya-Lamongan (SuLam), Ekonomi Lokal/KRD Bojonegoro, Parcel ONS, lan angkutan peti kemas
LoketSistem tiket online, nglayani pamesanan langsung lan pangubahan/pambatalan kamangkatan ing loket. Wonten fasilitas ala bandara arupa check-in mandiri kangge pancetakan boarding pass khusus kamangkatan sepur jarak adoh/menengah.
Fasilitas
Kathahing jalur8 :
  • jalur 2 sepur lurus jalur gandha saking arah Jakarta–Semarang
  • jalur 3 sepur lurus jalur gandha saking arah Jakarta–Semarang uga dados sepur raya jalur tunggal saking lan menyang Surabaya Gubeng mawa Sidotopo utawi saking lan menyang Kalimas
Kathahing peron4 (siji peron sisi sing dhuwur, siji peron pulo sing cukup dhuwur, lan loro peron pulo sing radha dhuwur)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun
Stasiun Surabaya Pasarturi

Setatsiyun Surabaya Pasarturi (kodhe:SBI) iku stasiun sepur ing tapel wates antara Gundih, Bubutan, Surabaya karo Tembok Dukuh, Bubutan, Surabaya. Setatsiyun iki minangka papan kabrangkatan utama kabèh sepur saka kutha Surabaya sing ngliwati jalur Pantura (Surabaya-Bojonegoro-Cepu-Semarang-Jakarta) antarané KA Argo Bromo Anggrek (Gambir-Surabaya), KA Sembrani (Jakarta-Surabaya), KA Gumarang (Jakarta-Surabaya), KA Rajawali (Semarang Tawang-Surabaya), KA Kertajaya (Tanjung Priok-Surabaya , sarta Sepur Surabaya-Lamongan. Déné sepur jalur kidul lan wétan saka kutha Surabaya dibrangkataké saka Stasiun Surabaya Gubeng.

Peron sepur ana ing Stasiun Surabaya Pasar Turi

Koordhinat: 7°14′50″S 112°43′50″E / 7.24722°S 112.73056°E / -7.24722; 112.73056{{#coordinates:}}: ora bisa luwih saka siji tag utama per kaca

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.