Stasiun Gambir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Koordhinat: 6°10′36″S 106°49′50″E / 6.176716°S 106.830508°E / -6.176716; 106.830508

Stasiun Gambir di taun 1939
Stasiun Gambir dideleng saka Monumen Nasional

Stasiun Gambir (kodhe:GMR) iku stasiun sepur gedhé dhéwé ing Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonésia lan dumunung ing Gambir, Gambir, Jakarta Pusat. Stasiun iki diyasa ing dasawarsa 1930-an lan di rénovasi gedhèn-gedhènan ing taun 1990-an. Stasiun Gambir nglayani transportasi sepur kanthi tujuan-tujuan utama ing Pulo Jawa. Ing stasiun iki, sumadya uga bis DAMRI tumuju Papan Anggegana Soekarno Hatta. Stasiun iki dumunung ing Laladan Operasi 1 Jakarta.

Peron Stasiun Gambir, pérangan njaba

Sepur sing ngliwati stasiun iki antarané - Stasiun Bandung ( Argo Parahyangan, Cirebon/Tegal (Argo Jati dan Cirebon Èksprès), Solobalapan (Argo Lawu dan Argo Dwipangga), Malang (Gajayana), Semarang (Argo Muria, dan Argo Sindoro), Pasar Turi Surabaya (Argo Bromo Anggrek, dan Sembrani), Surabaya Gubeng (Bima), Stasiun Yogyakarta (Sepur Taksaka), Stasiun Madiun (Sepur Senja Baru Madiun), Stasiun Cilacap (Sepur Purwojaya), juga terdapat kereta-kereta komuter (KRL Èksprès) dari dan menuju Bogor (Pakuan Èksprès), Dhépok (Dhépok Èksprès), lan Bekasi (Bekasi Èksprès).

KRL Ékonomi kebak penumpang ngliwati stasiun Gambir

Stasiun iki ora diandegi KRL Jabotabek kelas ékonomi ysig uga nglayani rute Jakarta. Pamandegan sing paling cedhak ya iku Gondangdia sing dunungé cedhak Dalan Jaksa, papan wisata wong manca ing Jakarta; sing swasanané mèmper karo swasana dalan ing Bali. Stasiun iki luwih ramé lan kurang karawat tinimbang stasiun Gambir, mligi yèn mangsa Lebaran, lan akèh wong mudik liwat stasiun iki.

Stasiun iki dumadi saka telung tingkat. Aula utama, lokèt, sawetara rèstoran lan toko, sarta mesin ATM ana ing tingkat siji. Tingkat loro wujud ruwang tunggu kanthi sawetara rèstoran rikat saji lan kafetaria, déné peron ana ing tingkat katelu.

Stasiun sadurungé:
Stasiun Juanda
Jalur Sepur Jakarta Kota-Manggarai Stasiun sabanjuré:
Stasiun Gondangdia

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cithakan:Topik Jakarta