Setatsiyun Gambir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Stasiun Gambir)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Koordhinat: 6°10′36″S 106°49′50″E / 6.176716°S 106.830508°E / -6.176716; 106.830508

Stasiun Gambir di taun 1939
Stasiun Gambir dideleng saka Monumen Nasional

Setatsiyun Gambir (kodhe:GMR) iku stasiun sepur gedhé dhéwé ing Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonésia lan dumunung ing Gambir, Gambir, Jakarta Pusat. Setatsiyun iki diyasa ing dasawarsa 1930-an lan di rénovasi gedhèn-gedhènan ing taun 1990-an. Setatsiyun Gambir nglayani transportasi sepur kanthi tujuan-tujuan utama ing Pulo Jawa. Ing setatsiyun iki, sumadya uga bis DAMRI tumuju Papan Anggegana Soekarno Hatta. Setatsiyun iki dumunung ing Laladan Operasi 1 Jakarta.

Peron Stasiun Gambir, pérangan njaba

Sepur sing ngliwati setatsiyun iki antarané - Stasiun Bandung ( Argo Parahyangan, Cirebon/Tegal (Argo Jati dan Cirebon Èksprès), Solobalapan (Argo Lawu dan Argo Dwipangga), Malang (Gajayana), Semarang (Argo Muria, dan Argo Sindoro), Pasar Turi Surabaya (Argo Bromo Anggrek, dan Sembrani), Surabaya Gubeng (Bima), Stasiun Yogyakarta (Sepur Taksaka), Stasiun Madiun (Sepur Senja Baru Madiun), Stasiun Cilacap (Sepur Purwojaya), juga terdapat kereta-kereta komuter (KRL Èksprès) dari dan menuju Bogor (Pakuan Èksprès), Dhépok (Dhépok Èksprès), lan Bekasi (Bekasi Èksprès).

KRL Ékonomi kebak penumpang ngliwati stasiun Gambir

Setatsiyun iki ora diandegi KRL Jabotabek kelas ékonomi ysig uga nglayani rute Jakarta. Pamandegan sing paling cedhak ya iku Gondangdia sing dunungé cedhak Dalan Jaksa, papan wisata wong manca ing Jakarta; sing swasanané mèmper karo swasana dalan ing Bali. Setatsiyun iki luwih ramé lan kurang karawat tinimbang setatsiyun Gambir, mligi yèn mangsa Lebaran, lan akèh wong mudik liwat setatsiyun iki.

Setatsiyun iki dumadi saka telung tingkat. Aula utama, lokèt, sawatara rèstoran lan toko, sarta mesin ATM ana ing tingkat siji. Tingkat loro wujud ruwang tunggu kanthi sawatara rèstoran rikat saji lan kafetaria, déné peron ana ing tingkat katelu.

Setatsiyun sadurungé:
Stasiun Juanda
Jalur Sepur Jakarta Kota-Manggarai Setatsiyun sabanjuré:
Stasiun Gondangdia

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cithakan:Topik Jakarta