Kutha Administrasi Jakarta Wétan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Jakarta Wétan)
Kutha Jakarta Timur
Lambang Kota Jakarta Timur.jpg
Lambang Kutha Jakarta Timur
Sesanti: "---" (---)
Lokasi Kutha Jakarta Timur.jpg
Dina Dadi: ---
Walikutha: Koesnan A. Halim
Wakil Walikutha: Terman Siregar
Jembar
 - Total:

--- km²
Kacamatan
 - Cacahe:

10 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 1.959.022 (1997)
+/- 10.445 / km²
Suku Bangsa: Batawi, wong Jawa lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu, Buda lan Kong Hu Cu
Basa: basa Batawi, basa Indonésia lan liyané

Kutha Jakarta Timur iku kutha ing Daerah Khusus Ibukota Jakarta.

Géografi[besut | besut sumber]

1060 49' 35 Bujur wétan lan 060 10' 37 Lintang kidul

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kutha Jakarta Timur ketata saking 10 kacamatan lan 65 kalurahan. Kacamatan-Kacamatan ing kutha Jakarta Wétan inggih punika:

  1. Kacamatan Matraman
  2. Kacamatan Jatinegara
  3. Kacamatan Pasar Rebo
  4. Kacamatan Kramat Jati
  5. Kacamatan Pulo Gadung
  6. Kacamatan Cakung
  7. Kacamatan Ciracas
  8. Kacamatan Cipayung
  9. Kacamatan Makasar
  10. Kacamatan Duren Sawit

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]