Shio

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rolas sato-kéwan miturut shio:
Tikus Kebo
Macan Trewèlu
Naga Ula
Jaran Wedhus
Kethèk Jago
Asu Babi

Shio (Mandarin 生肖) iku zodhiak utawa rasi Cina. Saben rasi iki, dipracayani déning wong Tionghoa yèn nduwé prabawa ing uriping wong. Jaré rasi iki nduwé prabawa ing sipating wong.

Anging jaman saiki sing pracaya ora wong Tionghoa waé. Ing Tanah Jawa wong-wong Jawa saiki uga akèh sing pracaya karo budaya primbon Cina iki.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Shio&oldid=1081385"