Babi (shio)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Rolas sato-kéwan miturut shio:
Tikus Kebo
Macan Trewèlu
Naga Ula
Jaran Wedhus
Kethèk Jago
Asu Babi

Shio babi (aksara Hanzi: 猪; Pinyin: zhū) iku salah sijiné saka rolas shio kang ana ing kalèndher Cina/Tionghoa.

Miturut kapracayan wong Tionghoa, wong kang nduwé shio babi iku wong kang jujur, toleran lan kanca kang apik. Anging kabèh uga kerep ngejibaké wong liya. Kabèh uga kerep pracaya karo wong liya dadi kerep dianggep naif.

Wong kang nduwé shio babi cocog karo wong shio babi liyané, shio naga lan shio wedhus.

Pagawéyan kang cocog iku jaré widhang panglipur utawa widhang donya seni.

Daftar wong-wong kang nduwé shio babi:

Contho taun-taun shio babi: