Jago (shio)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Rolas sato-kéwan miturut shio:
Tikus Kebo
Macan Trewèlu
Naga Ula
Jaran Wedhus
Kethèk Jago
Asu Babi

Shio jago (雞 Pinyin: ) iku salah sijiné saka rolas shio kang ana ing kalèndher Cina/Tionghoa.

Miturut kapracayan wong Tionghoa, wong kang nduwé shio jago iku wongé tlatèn nyambut gawé lan mesthi wis pasthi ing kaputusané. Kabèh ora wedi ngetokaké apa kang ana ing pikirané lan mula iku katon kaya wong kang sok pamèr. Jaré gawéan kang cocog iku nduwé restoran lan dadi panjlajah donya.

Pratélan wong-wong kang nduwé shio jago:

Contho taun-taun shio ayam: