Osama bin Laden

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Usamah bin Muhammad bin Awwad bin Ladin
أسامة بن محمد بن عوض بن لادن
Lair (1957-03-10)Maret 10, 1957
Riyadh, Arab Saudi
Tilar donya Mèi 2, 2011(2011-05-02) (umur 54)
Abbottabad, Pakistan
Peparab Usamah bin Ladin
Ditepungi déné

Perang Soviet-Afganistan
Perang melawan Terorisme:

Anggota saka Al-Qaeda

Osama bin Laden (lair ing Jeddah, 28 Juni 1957-tilar donya ing 1 Mèi 2011, Abbottabad, Pakistan) iku tokoh saka Saudi Arabia.[1] Osama lair kanthi asma jangkep Usamah Bin Muhammad bin Awwad Bin Ladin.[2] Osama lair saking palakramanipun ingkang rama kaliyan Alia Ghanem.[3]

Pandhidhikan[besut | besut sumber]

Osama dados mahasiswa wonten ing Universitas King Abdul Aziz Jeddah.[1] Salah satunggal ara-araipun inggih punika Sheikh Abdullah Azzam.[1] Abdullah Azzam punika ingkang salajengipun konangan minangka tokoh utama ingkang ndamel memobilisasi dukungan bangsa Arab kanggé kaum Mujahidin ingkang perang klawan pendudukan Uni Soviét marang Afganistan.[1] Osama bin Laden saged ngrampungaken pandhidhikanipun lan dipunwisuda sarjana taun 1979 babagan Ékonomi lan Manajemén.[1]

Riwayat Urip[besut | besut sumber]

[1] Osama dipunanggep ingkang ndhalangi prastawa 11 Septémber 2001 déning pamaréntah Amérika Sarékat.[1] Wonten ingkang nganggep Osama wirawan (pahlawan) nanging uga kathah ingkang nganggep Osama téroris.[1] Osama punika lare kaping 17 saking 52 sadulur.[4] Bapakipun inggih punikau Mohammad bin laden ya iku wong tani saking yaman ingkang pindah wonten ing Arab Saudi amargi wonten perang donya kaping kalih.[4] Osama bin laden miwiti yasa jaringan komunikasinipun taun 1979 nalika wonten Afganistan nggabung wonten ing milisi perang kaum pejuang Afgan ingang dipunkenal kaliyan kaum mujahidin.[4] Wonten ing Arab Saudi osama miwiti usaha énggal wonten ing babagan pembangunan.[4] Nalika remaja Osama gabung kaliyan obahan konservatif baru.[4] Wonten ing obahan Konservatif baru osama mlebet dateng dinas kepulisian ingkang tugasipun negaken ukum-ukum syariah.[4]

Calon Penerus Osama[besut | besut sumber]

Saksampunipun Osama pejah sapunika kathah calon sinten ingkang ngantosi osama wonten ing Al-Qaeda.[5] Nama-nama ingkang dipunsebat badhé dados gantosipun Osama:[5]

  1. Ayman Al-Zawahiri
  2. Saif Al-Adel
  3. Sulaiman Abu Gath
  4. Abu Hafiza
  5. Fazul Abdullah Mohammed

Uga delengen[besut | besut sumber]

Osama bin Laden.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h Profile: Osama bin Laden (Dipuntingali tanggal 3 Mèi 2011)
  2. ^ www.anneahira.com (Dipuntingali tanggal 20 Mèi 2011)
  3. ^ www.biography.com
  4. ^ a b c d e f www.jogang.com
  5. ^ a b www.tempointeraktif.com