Osama bin Laden

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Usamah bin Muhammad bin Awwad bin Ladin
أسامة بن محمد بن عوض بن لادن
Latest portrait of Osama bin Laden-2.jpg
Usamah bin Ladin
Lair (1957-03-10)Maret 10, 1957
Riyadh, Arab Saudi
Tilar donya Mèi 2, 2011(2011-05-02) (umur 54)
Abbottabad, Pakistan
Peparab Usamah bin Ladin
Ditepungi déné

Perang Soviet-Afganistan
Perang melawan Terorisme:

Anggota saka Al-Qaeda

Osama bin Laden (lair ing Jeddah, 28 Juni 1957 - tilar donya ing 1 Mei 2011, Abbottabad, Pakistan) iku tokoh saka Saudi Arabia.[1] Osama lair kanthi asma jangkep Usamah Bin Muhammad bin Awwad Bin Ladin.[2] Osama lair saking palakramanipun ingkang rama kalihan Alia Ghanem.[3]

Pandhidhikan[besut | besut sumber]

Osama dados mahasiswa wonten ing Universitas King Abdul Aziz Jeddah.[1] Salah satunggal ara-araipun inggih punika Sheikh Abdullah Azzam.[1] Abdullah Azzam punika ingkang selajengipun konangan minangka tokoh utama ingkang ndamel memobilisasi dukungan bangsa Arab kanggé kaum Mujahidin ingkang perang klawan pendudukan Uni Soviét marang Afganistan.[1] Osama bin Laden saged ngrampungaken pandhidhikanipun lan dipunwisuda sarjana taun 1979 babagan Ékonomi lan Manajemén.[1]

Riwayat Urip[besut | besut sumber]

[1] Osama dipunanggep ingkang ndhalangi prastawa 11 Septémber 2001 déning pamaréntah Amérika Sarékat.[1] Wonten ingkang nganggep Osama wirawan (pahlawan) ananging uga kathah ingkang nganggep Osama téroris.[1] Osama punika lare kaping 17 saking 52 sedulur.[4] Bapakipun inggih punikau Mohammad bin laden ya iku petani saking yaman ingkang pindah wonten ing Arab Saudi amargi wonten perang dunia kaping kalih.[4] Osama bin laden miwiti mbangun jaringan komunikasinipun taun 1979 nalika wonten Afganistan nggabung wonten ing milisi perang kaum pejuang Afgan ingang dipunkenal kalihan kaum mujahidin.[4] Wonten ing Arab Saudi osama miwiti usaha enggal wonten ing babagan pembangunan.[4] Nalika remaja Osama gabung kalihan obahan konservatif baru.[4] Wonten ing obahan Konservatif baru osama mlebet dateng dinas kepulisian ingkang tugasipun negaken ukum-ukum syariah.[4]

Calon Penerus Osama[besut | besut sumber]

Saksampunipun Osama pejah sapunika kathah calon sinten ingkang ngantosi osama wonten ing Al-Qaeda.[5] Nama-nama ingkang dipunsebat badhe dados gantosipun Osama:[5]

  1. Ayman Al-Zawahiri
  2. Saif Al-Adel
  3. Sulaiman Abu Gath
  4. Abu Hafiza
  5. Fazul Abdullah Mohammed

Delengen Uga[besut | besut sumber]

Osama bin Laden.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (en)Profile: Osama bin Laden (Dipuntingali tanggal 3 Mei 2011)
  2. ^ (en)www.anneahira.com (Dipuntingali tanggal 20 Mei 2011)
  3. ^ (en)www.biography.com
  4. ^ a b c d e f (en)www.jogang.com
  5. ^ a b (id)www.tempointeraktif.com
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Osama_bin_Laden&oldid=1099724"