Abbottabad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Abbottabad (Urdu: ایبٹ آباد Ābṭābād; pocapané [ˈaːbʈaːbaːd̪]) iku sawijining kutha ing Pakistan ing provinsi Khyber Pakhtunkhwa. Kutha iki dijenengaké miturut James Abbott. Abbottabad sing ndunungi 106.101 jiwa (1998).[1] Kutha iki dunungé 61 km lor-wétané Rawalpindi.[1] Minangka stasiun wukir, kutha iki dunungé ana ing sawijining ratan ing pojok kidul tegal Rash lan gerbang menyang Lebak Kagan sing éndhah.[1] Kutha iki digandhèngaké mawa dalan karo ara-ara Indus lan tlatah Kashmir lan mawa sarana ril karo Peshawar.[1]

Abbottabad iku punjer pasar tlatah.[1] Ing kutha iki ana sawetara taman, sekolah pra-universitas, sawetara kolésé sing ana gandhèngané karo Universitas Peshawar lan sawijining punjer riset alas.[1] Akademi Militèr Pakistan papané ana ing Kakul, 8 kilomèter menyang lor-wétan.[1] Ing cedhak kutha iki ana akèh sumber bijih wesi.[1] Mawa pamandhangané sing éndhah lan cedhak karo pagunungan Himalaya lan Karakoram, kutha iki ya iku sawijining résor mangsa panas.[1]

Sing ndunungi misuwur kutha iki[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]