Abbottabad

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Abbottabad (Urdu: ایبٹ آباد Ābṭābād; pocapané [ˈaːbʈaːbaːd̪]) iku sawijining kutha ing Pakistan ing provinsi Khyber Pakhtunkhwa. Kutha iki dijenengaké miturut James Abbott. Abbottabad nduwèni pedunung 106.101 jiwa (1998).[1] Kutha iki dunungé 61 km lor-wétané Rawalpindi.[1] Minangka stasiun wukir, kutha iki dunungé ana ing sawijining ratan ing pojok kidul tegal Rash lan gerbang menyang Lebak Kagan sing éndhah.[1] Kutha iki digandhèngaké mawa dalan karo ara-ara Indus lan tlatah Kashmir lan mawa sarana ril karo Peshawar.[1]

Abbottabad iku punjer pasar dhaérah.[1] Ing kutha iki ana sawetara taman, sekolah pra-universitas, sawetara kolésé sing ana gandhèngané karo Universitas Peshawar lan sawijining punjer riset alas.[1] Akademi Militèr Pakistan papané ana ing Kakul, 8 kilometer menyang lor-wétan.[1] Ing cedhak kutha iki ana akèh sumber bijih wesi.[1] Mawa pamandhangané sing éndhah lan cedhak karo pagunungan Himalaya lan Karakoram, kutha iki yaiku sawijining résor mangsa panas.[1]

Pedunung misuwur kutha iki[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Abbottabad&oldid=830091"