Macan (shio)

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Rolas sato-kéwan miturut shio:
Tikus Kebo
Macan Trewèlu
Naga Ula
Jaran Wedhus
Kethèk Jago
Asu Babi


Shio macan iku salah sijiné saka rolas shio sing ana ing kalèndher Cina/Tionghoa.

Daftar wong-wong sing nduwé shio macan:

Contho taun-taun shio macan:

Wong-wong kanthi shio macan[besut | besut sumber]

Taun-tahun shio macan lan limang unsur[besut | besut sumber]

Diwiwiti Dipungkasi Jinis Unsur
8 Februari 1902 28 Januari 1903 Banyu
26 Januari 1914 13 Februari 1915 Kayu
13 Februari 1926 1 Februari 1927 Geni
31 Januari 1938 18 Februari 1939 Lemah
17 Februari 1950 5 Februari 1951 Wesi
5 Februari 1962 24 Januari 1963 Banyu
23 Januari 1974 10 Februari 1975 Kayu
9 Februari 1986 28 Januari 1987 Geni
28 Januari 1998 15 Februari 1999 Lemah
15 Februari 2010 2 Februari 2011 Wesi
2022 2023 Banyu
2034 2035 Kayu
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Macan_(shio)&oldid=837828"