Macan (shio)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rolas sato-kéwan miturut shio:
Tikus Kebo
Macan Trewèlu
Naga Ula
Jaran Wedhus
Kethèk Jago
Asu Babi

Shio macan iku salah sijiné saka rolas shio sing ana ing kalèndher Cina/Tionghoa.

Pratélan wong-wong sing nduwé shio macan:

Contho taun-taun shio macan:

Wong-wong kanthi shio macan[besut | besut sumber]

Taun-taun shio macan lan limang unsur[besut | besut sumber]

Diwiwiti Dipungkasi Jinis Unsur
8 Fèbruari 1902 28 Januari 1903 Banyu
26 Januari 1914 13 Fèbruari 1915 Kayu
13 Fèbruari 1926 1 Fèbruari 1927 Geni
31 Januari 1938 18 Fèbruari 1939 Lemah
17 Fèbruari 1950 5 Fèbruari 1951 Wesi
5 Fèbruari 1962 24 Januari 1963 Banyu
23 Januari 1974 10 Fèbruari 1975 Kayu
9 Fèbruari 1986 28 Januari 1987 Geni
28 Januari 1998 15 Fèbruari 1999 Lemah
15 Fèbruari 2010 2 Fèbruari 2011 Wesi
2022 2023 Banyu
2034 2035 Kayu