Kuomintang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lambang Partai Kuomintang

Kuomintang utawa Partai Nasionalis China (Hanzi: 中國國民黨; hanyu pinyin: zhongguo guomindang) iku sawijining partai politik sing tuwa dhéwé sajroning sejarah modern Tiongkok. Partai didegaké déning Sun Yat-sen mawa tujuan révolusi nglawan kekaisaran Qing lan ngadegaké Republik China minangka panganyaran ing Tiongkok.

Saiki, Kuomintang iku partai dominan ing Republik China (Taiwan) lan ndhukung pamanunggalan karo Republik Rakyat China tinimbang kamardikan Taiwan.


Sajarah Partai[sunting | Owah sumber]

Kapemimpinan[sunting | Owah sumber]

Pemimpin-pemimpin Kuomintang:

Uga delengen[sunting | Owah sumber]

Pranala jaba[sunting | Owah sumber]

  • (zh)
Situs resmi Kuomintang
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kuomintang&oldid=888873"