Kuomintang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Lambang Parté Kuomintang

Kuomintang utawa Parté Nasionalis China (Hanzi: 中國國民黨; hanyu pinyin: zhongguo guomindang) iku parté pulitik sing tuwa dhéwé sajroning sejarah modern Tiongkok. Parté didegaké déning Sun Yat-sen mawa tujuan révolusi nglawan kekaisaran Qing lan ngadegaké Républik China minangka panganyaran ing Tiongkok.

Saiki, Kuomintang iku parté dominan ing Républik China (Taiwan) lan ndhukung pamanunggalan karo Républik Rakyat China tinimbang kamardikan Taiwan.

Sajarah Parté[sunting | besut sumber]

Kapemimpinan[sunting | besut sumber]

Pemimpin-pemimpin Kuomintang:

Uga delengen[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kuomintang&oldid=1053690"