Kuomintang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lambang Parté Kuomintang

Kuomintang utawa Parté Nasionalis China (Hanzi: 中國國民黨; hanyu pinyin: zhongguo guomindang) iku parté pulitik sing tuwa dhéwé sajroning sejarah modern Tiongkok. Parté didegaké déning Sun Yat-sen mawa tujuan révolusi nglawan kekaisaran Qing lan ngadegaké Républik China minangka panganyaran ing Tiongkok.

Saiki, Kuomintang iku parté dominan ing Républik China (Taiwan) lan ndhukung pamanunggalan karo Républik Rakyat China tinimbang kamardikan Taiwan.

Sajarah Parté[besut | besut sumber]

Kapemimpinan[besut | besut sumber]

Pemimpin-pemimpin Kuomintang:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kuomintang&oldid=1053690"