Naga (shio)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rolas sato-kéwan miturut shio:
Tikus Kebo
Macan Trewèlu
Naga Ula
Jaran Wedhus
Kethèk Jago
Asu Babi
Disambig variants icon.svg

Shio naga iku salah sijiné saka rolas shio sing ana ing kalèndher Cina/Tionghoa.

Miturut kapracayan wong Tionghoa, wong sing nduwé shio naga iku wongé idhéalis, perfèksionis; kabèh lair nduwé pikiran yèn kabèh iku sampurna lan inflèksibel. Kabèh uga agrèsif banget lan tékadé kuwat.

Pratélan wong-wong sing nduwé shio naga:

Contho taun-taun shio naga:

Uga delengen[besut | besut sumber]