Bruce Lee

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bruce Lee
Bruce Lee (Madame Tussauds).JPG
Bruce Lee
Jeneng Cina 李小龍 (Tradhisional)
Jeneng Cina 李小龙 (Prasaja)
Pinyin Lǐ Xiǎolóng (Mandarin)
Jyutping Lei5 Siu2 Lung4 (Kanton)
Leluhur Shunde, Guangdong, China
Asal Hong Kong
Makam Seattle, Washington, USA
Lakeview Cemetery
Pakaryan Martial arts instructor, actor, philosopher, filem director, screenwriter, and martial arts founder
Taun aktif 1941–73
Jeneng pasangan Linda Emery (1964–73)
Anak Brandon Lee (1965–93) Shannon Lee (born 1969)
Wong tuwa Lee Hoi-chuen (1901–65) Grace Ho (1907–96)
Situs resmi Bruce Lee FoundationBruce Lee official website

Bruce Lee (jeneng lair Lee Jun-fan; (1940-11-27)27 Novèmber 1940) [1] Dhèwèké kondhang dadi aktor aktion legendaris China kang populer amarga filem-filem silaté.[1] Meski ngono iku, Lee lair ning San Francisco, California, Amérika Sarékat, lan gedhené ning Hong Kong.[1] Ora namung dadi aktor, Lee uga dadi prodhuser filem, kang mproduksi filem-filem Hongkong, Ora namung kondhang dadi master kung fu lan penulis buku.[1]

Priya kang uga anduwèni jeneng Li Xiao Long iki, uga mèlu lan njegur ing donya akting awit dhèwèké isih cilik, ning endi bapaké uga dadi pemain opera kang sering ngajak dhèwèké main ing pangging.[1] Nganti umur 18 taun, dhèwèké wis mbintangi 20 filem.[1] Ning filem-filem kondhang kang dibintangi dhèwèké kaya ta filem kang judhulé WAY OF THE DRAGON, ENTER THE DRAGON, FIST OF FURY, THE GREEN HORNET, lan liya-liyané.[1]

Ora namung filem kang dhèwèké ripta, dhèwèké iku aktor kang nempuh ngèlmu filsafat sasuwené kuliyah kasebut uga anduwweni gawéan nulis buku.[1] Buku-buku kang diripta déning dhèwèké ya iku Chinese Gung-Fu: The Philosophical Art of Self Defense (Bruce Lee's first book) lan The Tao of Jeet Kune Do (Published posthumously).[1] Ora namung ngeripta buku babagan seni bela dhiri kang dhèwèké dijengengi Jeet Kune Do, kang dipadukaké karo ngèlmu bela diri, fisika lan ajaran tao kang sasuwené iki disinauni déning dhèwèké.[1]

Lee kang tau mlebu ning 100 Most Important People of the Century versi majalah TIME iku tilar donya kanthi cara sing isih dadi pitakonan.[1] Garwa saka Linda Lee iku tilar donya ing Hong Kong, nalika nyiapaké filem GAME OF DEATH.[1]

Prediksi bab tilar donyané uga werna-werna, wiwit saka lelara kang ora dideteksi sadurungé nganti amarga obat-obatan kang dikonsumsi déning Bruce Lee.[1] Ananging sadurungé dhèwèké ngombé obat Analgesic (obat kang ngilangaké nyeri) kang diwènèhaké déning kolegané kang jenengé, Betty Ting Pei, kamangka dhèwèké iku alergi karo obat kasebut.[1] Dhèwèké tilar donya ing umur 32 taun, ya iku ing taun 1973.[2] Ing taun 2010 kisah uripé bakal digawé filem kanthi judhul 'BRUCE LEE, MY BROTHER'.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n biografi Bruce Lee dipununduh tanggal 2011
  2. ^ a b berita Bruce Lee dipununduh tanggal 2011