Keanu Reeves

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Keanu Reeves
KeanuReevesLakehouse.jpg
Reeves ning London Premier The Lake House September 2006
Asma wiyosan Keanu Charles Reeves
Miyos 02 Sèptember 1964 (umur 51)
Beirut, Lebanon
Pakaryan Aktor
Taun aktif 1985

Keanu Charles Reeves (dipunlairaken ing Beirut, Lebanon, 2 September 1964; umur 51 taun) dheweké iku pemeran utawa aktor film kang mbintangi film-film Hollywood dheweké paling kondhang ning film trilogi kang judulé The Matrix lan dheweké iku anduweni kewarganagaraan loro, Kanada lan Inggris, Keanu Reeves, uripé pindah-pindah.[1] Ibuné tau bebrayana ora namung kapin pisan, amarga ngalami kegagalan.[1]

Pengalaman kaping pisanan Keanu ning dunya peran dimulai nalika dheweké kalibet ning produksi drama teater kang judulé DAMN YANKEES, nalika iku Keanu tembe ning umur 9 taun.[1]

Meski tau anduweni prestasi dadi atlet hoki nganti olih julukan The Wall, ananging karemenan lan katertarikané marang dunya seni peran akiré anggawe dheweké luwih milih terjun ning dunya hiburan perfilman.[1] Serial-serial TV lan iklan kamasuk iklan produk mulai dicoba déning dheweké.[1]

Film layar lebar Keanu kang pisanan ya iku YOUNGBLOOD, [[film kang ceritané babagan kisah hoki.[1] Keanu ning film kasebut meranaké pemain hokiné.[1] Sawisé panggarapan film kasebut, Keanu mutusaké kanggo nerusaké pangalamané ning dunya akting.[1] Dheweké mangkat maring Los Angeles lan ngusahakaké supaya dheweké bisa luwih fokus ning dunya akting.[1]

Sawisé sempet bahagia karo peran-perané kang cilik-cilikan ning film kang wis digarap déning dheweké.[1] Keanu akiré olih peran kang lumayan gedhe ning film kang judulé RIVER'S EDGE.[1] Ananging film annyar kasebut, ddai film POINT BREAK kang ngangkat jeneng Keanu ning jajaran aktor kang mulai dilirik lan diperhitungaké.[1]

Jenengé mulai dadi bahan omongan dunya film nalika dheweké dipercaya kanggo mainaké tokoh utama ning film SPEED nalika taun 1994.[1] Kang disusul karo kasuksesané dadi pemain ning film trilogi THE MATRIX.[1] Akiré Keanu bisa dipercaya meranaké Tom Ludlow ning film laga kang judulé STREET KINGS.[1] Keanu Reeves tau njalin hubungan karo Jennifer Syme, kang akiré ora lanjut amarga Jennifer ninggal dunya nalika taun 2001, amarga tabrakan mobil.[2] Nalika iku, Jenniver nembe wae ngelairaké anak wadon kasil hubungané kang dijenengi Ava Archer.[2]

Filmografi[sunting | besut sumber]

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o (id)biografi Keanu Reaves dipununduh tanggal 27 Juli 2011
  2. ^ a b (id)berita keanu reeves dipununduh tanggal 27 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Keanu_Reeves&oldid=990476"