Keanu Reeves

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Keanu Reeves
KeanuReevesLakehouse.jpg
Reeves ning London Premier The Lake House September 2006
Asma wiyosan Keanu Charles Reeves
Miyos (1964-09-02) 2 Sèptèmber 1964 (umur 52)
Beirut, Lebanon
Pakaryan Aktor
Taun aktif 1985

Keanu Charles Reeves (lair ing Beirut, Lebanon, 2 Sèptèmber 1964; umur 52 taun) dheweké iku pemeran utawa aktor film kang mbintangi film-film Hollywood dheweké paling kondhang ning film trilogi kang judulé The Matrix lan dheweké iku anduweni kewarganagaraan loro, Kanada lan Inggris, Keanu Reeves, uripé pindah-pindah.[1] Ibuné tau bebrayana ora namung kapin pisan, amarga ngalami kegagalan.[1]

Pengalaman kaping pisanan Keanu ning dunya peran dimulai nalika dheweké kalibet ning produksi drama teater kang judulé DAMN YANKEES, nalika iku Keanu tembe ning umur 9 taun.[1]

Meski tau anduweni prestasi dadi atlet hoki nganti olih julukan The Wall, ananging karemenan lan katertarikané marang dunya seni peran akiré anggawe dheweké luwih milih terjun ning dunya hiburan perfilman.[1] Serial-serial TV lan iklan kamasuk iklan produk mulai dicoba déning dheweké.[1]

Film layar lebar Keanu kang pisanan ya iku YOUNGBLOOD, [[film kang ceritané babagan kisah hoki.[1] Keanu ning film kasebut meranaké pemain hokiné.[1] Sawisé panggarapan film kasebut, Keanu mutusaké kanggo nerusaké pangalamané ning dunya akting.[1] Dheweké mangkat maring Los Angeles lan ngusahakaké supaya dheweké bisa luwih fokus ning dunya akting.[1]

Sawisé sempet bahagia karo peran-perané kang cilik-cilikan ning film kang wis digarap déning dheweké.[1] Keanu akiré olih peran kang lumayan gedhé ning film kang judulé RIVER'S EDGE.[1] Ananging film annyar kasebut, ddai film POINT BREAK kang ngangkat jeneng Keanu ning jajaran aktor kang mulai dilirik lan diperhitungaké.[1]

Jenengé mulai dadi bahan omongan dunya film nalika dheweké dipercaya kanggo mainaké tokoh utama ning film SPEED nalika taun 1994.[1] Kang disusul karo kasuksesané dadi pemain ning film trilogi THE MATRIX.[1] Akiré Keanu bisa dipercaya meranaké Tom Ludlow ning film laga kang judulé STREET KINGS.[1] Keanu Reeves tau njalin hubungan karo Jennifer Syme, kang akiré ora lanjut amarga Jennifer ninggal dunya nalika taun 2001, amarga tabrakan mobil.[2] Nalika iku, Jenniver nembe wae ngelairaké anak wadon kasil hubungané kang dijenengi Ava Archer.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o (id)biografi Keanu Reaves dipununduh tanggal 27 Juli 2011
  2. ^ a b (id)berita keanu reeves dipununduh tanggal 27 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Keanu_Reeves&oldid=1099901"