Keanu Reeves

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Keanu Reeves
KeanuReevesLakehouse.jpg
Reeves ning London Premier The Lake House September 2006
Asma wiyosan Keanu Charles Reeves
Miyos (1964-09-02) Sèptèmber 2, 1964 (umur 53)
Beirut, Lebanon
Pakaryan Aktor
Taun aktif 1985

Keanu Charles Reeves (lair ing Beirut, Lebanon, 2 Sèptèmber 1964; umur 53 taun) dhèwèké iku pemeran utawa aktor filem kang mbintangi filem-filem Hollywood dhèwèké paling kondhang ning filem trilogi kang judhulé The Matrix lan dhèwèké iku duwé kewarganagaraan loro, Kanada lan Inggris, Keanu Reeves, uripé pindah-pindah.[1] Ibuné tau bebrayana ora namung kapin pisan, amarga ngalami kegagalan.[1]

Pengalaman kaping pisanan Keanu ning dunya peran dimulai nalika dhèwèké kalibet ning produksi drama teater kang judhulé DAMN YANKEES, nalika iku Keanu tembe ning umur 9 taun.[1]

Meski tau duwé prestasi dadi atlet hoki nganti olih jejuluk The Wall, ananging karemenan lan katertarikané marang dunya seni peran akiré anggawe dhèwèké luwih milih terjun ning dunya hiburan perfileman.[1] Serial-serial TV lan iklan kalebu iklan produk wiwit dicoba déning dhèwèké.[1]

Film layar lebar Keanu kang pisanan ya iku YOUNGBLOOD, [[filem kang ceritané babagan kisah hoki.[1] Keanu ning filem mau meranaké pemain hokiné.[1] Sawisé panggarapan filem mau, Keanu mutusaké kanggo nerusaké pangalamané ning dunya akting.[1] Dhèwèké mangkat maring Los Angeles lan ngusahakaké supaya dhèwèké bisa luwih fokus ning dunya akting.[1]

Sawisé sempet bahagia karo peran-perané kang cilik-cilikan ning filem kang wis digarap déning dhèwèké.[1] Keanu akiré olih peran kang lumayan gedhé ning filem kang judhulé RIVER'S EDGE.[1] Ananging filem annyar mau, ddai filem POINT BREAK kang ngangkat jeneng Keanu ning jajaran aktor kang wiwit dilirik lan diperhitungaké.[1]

Jenengé wiwit dadi bahan omongan dunya filem nalika dhèwèké dipercaya kanggo mainaké tokoh utama ning filem SPEED nalika taun 1994.[1] Kang disusul karo kasuksesané dadi pemain ning filem trilogi THE MATRIX.[1] Akiré Keanu bisa dipercaya meranaké Tom Ludlow ning filem laga kang judhulé STREET KINGS.[1] Keanu Reeves tau njalin gayutan karo Jennifer Syme, kang akiré ora lanjut amarga Jennifer ninggal dunya nalika taun 2001, amarga tabrakan mobil.[2] Nalika iku, Jenniver nembé baé ngelairaké anak wadon kasil gayutané kang dijenengi Ava Archer.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o biografi Keanu Reaves dipununduh tanggal 27 Juli 2011
  2. ^ a b berita keanu reeves dipununduh tanggal 27 Juli 2011