Keanu Reeves

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Keanu Reeves
KeanuReevesLakehouse.jpg
Reeves ning London Premier The Lake House September 2006
Asma wiyosan Keanu Charles Reeves
Miyos (1964-09-02) Sèptèmber 2, 1964 (umur 54)
Beirut, Lebanon
Pakaryan Aktor
Taun aktif 1985

Keanu Charles Reeves (lair ing Beirut, Lebanon, 2 Sèptèmber 1964; umur 54 taun) dhèwèké iku pemeran utawa aktor filem kang mbintangi filem-filem Hollywood dhèwèké paling kondhang ning filem trilogi kang judhulé The Matrix lan dhèwèké iku duwé kewarganagaraan loro, Kanada lan Inggris, Keanu Reeves, uripé pindah-pindah.[1] Ibuné tau bebrayana ora namung kapin pisan, amarga ngalami kegagalan.[1]

Pengalaman kaping pisanan Keanu ning dunya peran dimulai nalika dhèwèké kalibet ning produksi drama teater kang judhulé DAMN YANKEES, nalika iku Keanu tembe ning umur 9 taun.[1]

Meski tau duwé prestasi dadi atlet hoki nganti olih jejuluk The Wall, nanging karemenan lan katertarikané marang dunya seni peran akiré anggawe dhèwèké luwih milih terjun ning dunya hiburan perfileman.[1] Serial-serial TV lan iklan kalebu iklan produk wiwit dicoba déning dhèwèké.[1]

Film layar lebar Keanu kang pisanan ya iku YOUNGBLOOD, [[filem kang ceritané babagan kisah hoki.[1] Keanu ning filem mau meranaké juru main hokiné.[1] Sawisé panggarapan filem mau, Keanu mutusaké kanggo nerusaké pangalamané ning dunya akting.[1] Dhèwèké mangkat maring Los Angeles lan ngusahakaké supaya dhèwèké bisa luwih fokus ning dunya akting.[1]

Sawisé sempet bahagia karo peran-perané kang cilik-cilikan ning filem kang wis digarap déning dhèwèké.[1] Keanu akiré olih peran kang lumayan gedhé ning filem kang judhulé RIVER'S EDGE.[1] Nanging filem annyar mau, ddai filem POINT BREAK kang ngangkat jeneng Keanu ning jajaran aktor kang wiwit dilirik lan diperhitungaké.[1]

Jenengé wiwit dadi bahan omongan dunya filem nalika dhèwèké dipercaya kanggo mainaké tokoh utama ning filem SPEED nalika taun 1994.[1] Kang disusul karo kasuksesané dadi juru main ning filem trilogi THE MATRIX.[1] Akiré Keanu bisa dipercaya meranaké Tom Ludlow ning filem laga kang judhulé STREET KINGS.[1] Keanu Reeves tau njalin gayutan karo Jennifer Syme, kang akiré ora lanjut amarga Jennifer ninggal dunya nalika taun 2001, amarga tabrakan mobil.[2] Nalika iku, Jenniver nembé baé ngelairaké anak wadon kasil gayutané kang dijenengi Ava Archer.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o biografi Keanu Reaves dipununduh tanggal 27 Juli 2011
  2. ^ a b berita keanu reeves dipununduh tanggal 27 Juli 2011