Hollywood

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hollywood
Lingkungan Los Angeles
Tulisan Hollywood kang paling misuwur
Tulisan Hollywood kang paling misuwur
NagaraAmérikah Sarékat
NagaraCalifornia
LaladanCounty of Los Angeles
KuthaCity of Los Angeles
Pamaréntahan
 • Dewan KotaEric Garcetti, Tom LaBonge
 • Majelis NagaraMike Feuer (D), Vacant
 • Senat NagaraCurren Price (D) ,Gilbert Cedillo (D)
 • U.S. HouseXavier Becerra (D, Diane Watson (D), Henry Waxman (D)
Laladan[1]
 • Gunggung6,460 km2 (24,96 sq mi)
Cacah warga (2000)[1]
 • Gunggung123.436
 • Pepadhet1,909/km2 (4.945/sq mi)
 Kepadhetan pendhudhuk manut laladan tartamtu lan anané parubahan anyar.
Kode Pos90027, 90028, 90038, 90046, 90068
Kodhe laladan323
Situs wèbHollywood.com

Hollywood ya iku kabupatèn ing Los Angeles, California, Amérikah Sarékat. Panggonan iki misuwur kanthi indhustri filme ing donya. Miturut sensus 2000, Hollywood duwé populasi 123.436 jiwa. Papan plesiran paling misuwur ing Hollywood ya iku Hollywood Walk of Fame, Universal Studios, lan tulisan Hollywood ing Hollywood Hills. Bioskop lan teater kang duwé sajarah uga ana ing Hollywood, kaya ta Grauman's Chinese Theatre lan Grauman's Egyptian Theatre. Kodak Theatre kang dadi panggonan panyelenggaraan Pahargyan Oscar wiwit 2002 uga ana ing Hollywood.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b "LA Almanac". Dijupuk 2007-05-24. 
  2. www.hollywood.com