Hollywood

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Hollywood
—  Lingkungan Los Angeles  —
Tulisan Hollywood kang paling misuwur
Negara Amerika Serikat
Negara California
Dhaerah County of Los Angeles
Kutha City of Los Angeles
Pamaréntahan
 • Dewan Kota Eric Garcetti, Tom LaBonge
 • Majelis Negara Mike Feuer (D), Vacant
 • Senat Negara Curren Price (D) ,Gilbert Cedillo (D)
 • U.S. House Xavier Becerra (D, Diane Watson (D), Henry Waxman (D)
Wewengkon[1]
 • Total 6,465 km2 (24,96 sq mi)
Populasi (2000)[1]
 • Total 123.436
 • Kapadhetan 1,909/km2 (4.945/sq mi)
  Kepadhetan pendhudhuk manut dhaerah tartamtu lan anane parubahan anyar.
Kode Pos 90027, 90028, 90038, 90046, 90068
Kodhe tilpun 323
Website Hollywood.com
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Hollywood yaiku kabupaten ing Los Angeles, California, Amerika Serikat. Panggonan iki misuwur kanthi industri filme ing donya. Miturut sensus 2000, Hollywood duweni populasi 123.436 jiwa. Papan plesiran paling misuwur ing Hollywood yaiku Hollywood Walk of Fame, Universal Studios, lan tulisan Hollywood ing Hollywood Hills. Bioskop lan teater kang duweni sejarah uga ana ing Hollywood, kayata Grauman's Chinese Theatre lan Grauman's Egyptian Theatre. Kodak Theatre kang dadi panggonan panyelenggaraan Pahargyan Oscar wiwit 2002 uga ana ing Hollywood.[2]

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hollywood&oldid=831305"