Hollywood

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Hollywood
Lingkungan Los Angeles
Tulisan Hollywood kang paling misuwur
Tulisan Hollywood kang paling misuwur
Nagara Amerika Serikat
Nagara California
Laladan County of Los Angeles
Kutha City of Los Angeles
Government
 • Dewan Kota Eric Garcetti, Tom LaBonge
 • Majelis Nagara Mike Feuer (D), Vacant
 • Senat Nagara Curren Price (D) ,Gilbert Cedillo (D)
 • U.S. House Xavier Becerra (D, Diane Watson (D), Henry Waxman (D)
Tlatah[1]
 • Gunggung 6,465 km2 (24,96 sq mi)
Cacah jiwa (2000)[1]
 • Total 123.436
 • Karapetan 1,909/km2 (4.945/sq mi)
  Kepadhetan pendhudhuk manut laladan tartamtu lan anane parubahan anyar.
Kode Pos 90027, 90028, 90038, 90046, 90068
Kodhe laladan 323
Sana jaringan Hollywood.com

Hollywood ya iku kabupaten ing Los Angeles, California, Amerika Serikat. Panggonan iki misuwur kanthi industri filme ing donya. Miturut sensus 2000, Hollywood duwéni populasi 123.436 jiwa. Papan plesiran paling misuwur ing Hollywood ya iku Hollywood Walk of Fame, Universal Studios, lan tulisan Hollywood ing Hollywood Hills. Bioskop lan teater kang duwéni sejarah uga ana ing Hollywood, kayata Grauman's Chinese Theatre lan Grauman's Egyptian Theatre. Kodak Theatre kang dadi panggonan panyelenggaraan Pahargyan Oscar wiwit 2002 uga ana ing Hollywood.[2]

Cathetan Sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "LA Almanac". Dijupuk 2007-05-24. 
  2. ^ (en)www.hollywood.com


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hollywood&oldid=1015307"