Tikus (shio)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Rolas sato-kéwan miturut shio:
Tikus Kebo
Macan Trewèlu
Naga Ula
Jaran Wedhus
Kethèk Jago
Asu Babi

Shio tikus iku salah sijiné saka rolas shio kang ana ing kalèndher Cina/Tionghoa.

Miturut kapracayan wong Tionghoa, wong kang nduwé shio tikus iku wongé kréatif, jujur, murah hati, ambisius, gampang nesu lan boros. Wong kang nduwé shio iki bisa kekancan karo shio kethèk lan shio naga. Nanging ora bisa akur karo shio jaran.

Daftar wong-wong kang nduwé shio tikus:

Contho taun-taun shio tikus: