George H. W. Bush

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
George Herbert Walker Bush
George H. W. Bush

Masa jabatan
20 Januari 1989 – 20 Januari 1993
Wakil Presiden J. Danforth Quayle
(1989-1993)
Sadurungé Ronald Reagan
Pengganti Bill Clinton

Masa jabatan
20 Januari 1981 – 20 Januari 1989
Presiden Ronald Reagan
Sadurungé Walter Mondale
Pengganti Dan Quayle

Mangsa jabatan
1971 – 1973
Presiden Richard Nixon
Sadurungé Charles W. Yost
Pengganti John A. Scali

Lahir 12 Juni 1924 (umur 93)
Milton, Massachusetts, Amerika Serikat
Partai politik Républik
Suami/Istri Barbara Bush
Anak George Walker Bush
Pauline Robinson Bush
John Ellis Bush
Neil Mallon Bush
Marvin Pierce Bush
Dorothy Bush Koch
Almamater Yale University
Pekerjaan Pengusaha (Minyak)
Agama Episkopal
Tanda tangan George H. W. Bush's signature

George Herbert Walker Bush (lair ing Milton, Massachusetts, Amerika Serikat, 12 Juni 1924; umur 93 taun), utawa kerep diundang déning media kanthi sebutan Bush Senior kanggo mbedakake karo anaknya kang uga dadi presiden Amerika Serikat, ya iku Presiden Amerika Serikat kaping-41 mangsa jabatan 19891993.[1] Sadurunge dadi presiden, Bush dadi wakil presiden kaping-43 ana ing pamaréntahane Presiden Ronald Reagan.[1]

George Bush Sr. ya iku anake senator Prescott Sheldon Bush lan Dorothy Walker Bush.[1] Dhèwèké lair ing Milton, Massachusetts lan omah-omah ing Greenwich, Connecticut.[1] Sadurunge dadi presiden, Bush wis kaping-43 dadi Wakil Presiden Amerika Serikat ndampingi Presiden Ronald Reagan.[2] Dhèwèké ya iku anggota Kongres saka Texas (1967–1971), Duta Besar Amerika Serikat kanggo PBB (1971–1973), Ketua Pimpinan Nasional Parté Républik (1973–1974), Kepala Kantor Penghubung Amerika Serikat kanggo Républik Rakyat Cina (1974–1976), lan Direktur CIA (1976–1977).[2]

Bush ya iku bapake presiden Amerika Serikat kaping-43, George Walker Bush lan Gubernur Florida, Jeb Bush.[2]

Buku[besut | besut sumber]

Dheleng uga[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]