Richard Nixon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Richard Milhous Nixon
Richard Nixon

Masa jabatan
20 Januari 1969 – 9 Agustus 1974
Wakil Presiden Spiro Agnew (1969-1973)
Tidak Ada (1973)
Gerald R. Ford (1973-1974)
Sadurungé Lyndon B. Johnson
Pengganti Gerald Ford

Masa jabatan
20 Januari 1953 – 20 Januari 1961
Presiden Dwight D. Eisenhower
Sadurungé Alben W. Barkley
Pengganti Lyndon B. Johnson

Mangsa jabatan
1 Desember 1950 – 1 Januari 1953
Sadurungé Sheridan Downey
Pengganti Thomas Kuchel

Lahir 9 Januari 1913
Yorba Linda, California
Meninggal April 22, 1994(1994-04-22) (umur 81)
New York, New York
Partai politik Républik
Suami/Istri Thelma Catherine Patricia "Pat" (Ryan) Nixon
Pekerjaan Pengacara
Agama Quaker
Tanda tangan Richard Nixon's signature

Richard Milhous Nixon (dipunlairaken ing Yorba Linda, California, Amérika Sarékat, 9 Januari 1913 – surud ing New York, New York, Amérika Sarékat, 22 April 1994 kanthi umur 81 taun) ya iku Wakil Presidheèn Amérika Sarékat ke-36 (1953 - 1961) lan Presidhèn Amérika Sarékat ke-37 (1969 - 1974)[1]. Dheweke ya iku presiden Amerika sing pertama ngundurake diri saka jabatane. Pengundurane amarga ruwete skandal sing disebut Skandal Watergate[1]. Dheweke ngumumake pambu baran Perang Vietnam sing wis ngentekake ewon tentara(23 Januari 1973)[1].

Karier pulitik[sunting | besut sumber]

Nixon kapilih dadi anggota Kongres pada 1946, karo kanca-kanca seangkatane ya iku veteran-veteran perang uga ana John F. Kennedy saka Massachusetts[2]. Nixon misuwur dadi wong kang anti-Komunis lan tokoh atos, sing kampanye sakpenake dhewe[2]. Dheweke kapilih dadi anggota DPR AS saka California taun 1948, nalika iku dheweke dadi anggota House Un-American Activities Committee (Komite Aktivis Majelis sing ora nduwèni sipat Amérika )[2]. Dheweke uga nduwèni peran akeh ing pengadilan tipak pejabat pamerintahan Alger Hiss kanggo sumpah palsu nalika dheweke didakwa dadi mata-matane Uni Soviet[2].

Nixon kapilih dadi Senator taun 1950, ngalahake aktris/anggota kongres Helen Gahagan, sing sasuwene kampanye dituduh oleh dukungan saka komunis[2].

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c [1]
  2. ^ a b c d e [2]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Richard_Nixon&oldid=1053269"