Andrew Jackson

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Andrew Jackson
Andrew Jackson

Masa jabatan
4 Maret 1829 – 4 Maret 1837
Wakil Presiden John C. Calhoun (1829-1832),
Tidak ada (1832-1833),
Martin Van Buren (1833-1837)
Sadurungé John Quincy Adams
Pengganti Martin Van Buren

Masa jabatan
26 September 1797 – April 1798
Sadurungé William Cocke
Pengganti Daniel Smith
Mangsa jabatan
4 Maret 1823 – 14 Oktober 1825
Sadurungé John Williams
Pengganti Hugh Lawson White

Lahir 15 Maret 1767
Lancaster County, South Carolina
Meninggal 8 Juni 1845 (umur 78)
Nashville, Tennessee
Kebangsaan Amerika
Partai politik Demokrat-Republik dan
Partai Demokrat
Suami/Istri Sarah Yorke Jackson (first lady)
Pekerjaan Petani
Tentara
Hakim
Agama Presbiterian
Tanda tangan Andrew Jackson's signature

Andrew Jackson (lair ing Lancaster County, South Carolina, 15 Maret 1767 – tilar donya ing Nashville, Tennessee, 8 Juni 1845 kanthi umur78 taun) yaiku Presiden Amerika Serikat kang kaping-7[1]. Andrew anggone nyekel pamrentahan ing yaiku njabat dadi presiden ing Amerika kaping loro 1829 - 1837.[2] Amerika ana ing 8 taun pemerintahan Presiden Andrew Jackson, merga Andrew Amerika Serikat dadi luwih kuat. Slogannya kang terkenal yaiku[3]

   
Andrew Jackson
Wenehke Pamrentahan Marang rakyat
   
Andrew Jackson

Andrew Jackson lair tanggal 15 Maret 1767 ana ing sawijining dusun, Waxhaw, Carolina Kidul.[2] Rong minggu sakdurunge Andrew lair bapake mati.[2] Andrew Jackson yatim wiwit lair.[4] Andrew Jackson diasuh déning ibune kang manggon bareng ipéné.[2] Nalika jaman semana Andrew ora duwé kalodhangan kang akèh kanggo sekolah , nanging Andrew duwé kekarepan kang gedhé, semangat mardhika, lan kawanèn gedhé kang ana ing uripé.[2] Nalika umuré 13 taun Andrew mlebu ana ing tentara milisi Amérika lan mèlu ing Revolusi Amerika nalika nglawan Inggris, kang mengkoné banjur dadi Perang Kemerdekaan Amerika.[3] Andrew tau ditangkep lan ditawan dening mungsuh.[3] Nalika ditawan Andrew nolak kanggo ngelapi sepatune salah siji perwira Inggris, perwira mau banjur ngantem Andrew nganggo pedang, bekas merga anteman pedang iku ora ilang nganti tekan mati.[3] Merga permohonan saka ibuné, dhèwèké banjur dibebesake saka tawanan, nanging banjur ibune mati merga kena penyakit demam nalika ibune dadi juru rawat sukarila kanggo wong-wong Amérika kang ditawan déning tentara Inggris.[3] Andrew Jackson banjur dadi yatim piatu nalika umuré 14 taun.[3]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Suhindriyo.1999.Biografi Singkat Presiden-Presiden Amerika Serikat. Yogyakarta: Yayasan Pustaka Nusatama, hal.25
  2. ^ a b c d e www.answers.com
  3. ^ a b c d e f www.brainyquote.com
  4. ^ http://statelibrary.ncdcr.gov/nc/bio/public/jackson.htm
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Andrew_Jackson&oldid=830544"