Al Gore

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Albert Arnold Gore Jr.
[[Image:Al Gore, Vice President of the United States, official portrait 1994.jpg

imagesize=200px|225x250px|Al Gore]]
Al Gore


Masa jabatan
20 Januari 1993 – 20 Januari 2001
Pendahulu Dan Quayle
Pengganti Dick Cheney

Partai politik Dhémokrat
Suami/Istri Tipper Gore
Pekerjaan Wartawan, pengusaha

Albert Arnold Gore Jr. (lair 31 Maret 1948 ing Washington, D.C.) iku pulitikus Amérika Sarékat sing mengku jabatan minangka wakil présidhèn ka-45 ing mangsa pamaréntahan Présidhèn Bill Clinton, wiwit taun 1993 nganti 2001. Ing taun 2000 dhèwèké maju sajeroning pamilihan présidhèn AS ananging dikalahaké déning George W. Bush sajeroning sawiji pemilu sing ketat banget lan kontroversial. Gore nduwèni gunggung swara pemilih paling akèh, nanging ora kapilih minangka Présidhèn AS amarga kalah saka Bush sajeroning cacahing swara èlèktoral.

Sawisé pemilu 2000, Gore dadi sawijining dirèktur prusahaan AS, Generation Investment Management. Gore dikenal kanthi wicarané ngenani masalah owah-owahan iklim. Gore tampil sajeroning An Inconvenient Truth, sawijining filem dokumenter taun 2006 panampa bebungah Academy Award sing carita ngenani pemanasan global. Ing tanggal 12 Oktober 2007, Al Gore diumumaké minangka pamenang anugerah Bebungah Nobèl bebarengan karo Intergovernmental Panel on Climate Change "amarga usahané sajeroning mbangun lan nyebar luasaké kawruh ngenani owah-owahan iklim sing disebabaké manungsa sarta sajeroning ngrintis langkah-langkah sing diperlokaké kanggo nglawan owah=owahan kasebut."

Pranala njaba[besut | besut sumber]