Bill Clinton

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
William Jefferson Clinton
Bill Clinton


Masa jabatan
20 Januari 1993 – 20 Januari 2001
Wakil Presiden Albert Gore, Jr.
Sadurungé George H. W. Bush
Pengganti George W. Bush

Masa jabatan
11 Januari 1983 – 12 Dhésèmber 1991
Wakil Winston Bryant (1983-1991)
Jim Guy Tucker (1991-1992)
Sadurungé Frank D. White
Pengganti Jim Guy Tucker

Mangsa jabatan
9 Januari 1979 – 19 Januari 1981
Wakil Joe Purcell
Sadurungé Joe Purcell (Pejabat)
Pengganti Frank D. White

Lahir (1946-08-19) Agustus 19, 1946 (umur 73)
Hope, Arkansas
Kebangsaan Amérika
Partai politik Dhémokrat
Suami/Istri Hillary Rodham Clinton
Anak Chelsea Clinton
Almamater Universitas Georgetown
University College, Oxford
Yale Law School
Pekerjaan Pengacara
Agama Baptis
Tanda tangan Bill Clinton's signature

William Jefferson Clinton (lair ing Hope, Arkansas, 19 Agustus 1946; umur 73 taun kanthi nami William Jefferson Blythe III) punika Présidhèn Amérikah Sarékat kaping-42. Panjenenganipun njabat kaping kalih mangsa kalungguhan periode 20 Januari 1993 dumugi 20 Januari 2001.

Sadèrèngipun kapilih dados présidhèn, Clinton dangunipun antawis 12 taun punika Gubernur Arkansas ingkang kaping-50 lan kaping-52. Èstrinipun, Hillary Rodham Clinton, punika Senator saking laladan pamilihan New York. Clinton madegaken yayasan William J. Clinton Foundation lan dados ketuanipun.

Nalika mangsa pamaréntahan Clinton, rakyat AS nikmati katentreman lan kasajahtraan ékonomi ingkang langkung ageng tinimbang kaliyan periode pundi kémawon salebetipun sajarah AS. Clinton punika présidhèn saking parté Dhémokrat sepindhah wiwit Franklin D. Roosevelt ingkang kasil njabat dangunipun kalih mangsa kalungguhan.


Kang sadurungé
Joe Purcell (pejabat)
Gubernur Arkansas
19791981
Kang sawisé
Frank D. White
Kang sadurungé
Frank D. White
Gubernur Arkansas
19831992
Kang sawisé
Jim Guy Tucker
Kang sadurungé
Lamar Alexander
Tennessee
Ketua Umum Asosiasi Gubernur Nasional
19861987
Kang sawisé
John H. Sununu
New Hampshire
Kang sadurungé
George H. W. Bush
Présidhèn Amérikah Sarékat
20 Januari 199320 Januari 2001
Kang sawisé
George W. Bush
Kang sadurungé
Jacques Chirac
(Prancis)
Ketua Golongan Wolung Nagara
1997
Kang sawisé
Tony Blair
(Inggris)
Kang sadurungé
Michael Dukakis
Kandidat Présidhèn Parté Dhémokrat
1992 (menang), 1986 (menang)
Kang sawisé
Al Gore
Kang sadurungé
Jim Guy Tucker
Attorney General of Arkansas
19771979
Kang sawisé
Steve Clark
Kang sadurungé
Ted Turner
Tokoh Taunan vèrsi Time
1992
Kang sawisé
Peacemakers: Nelson Mandela, F.W. de Klerk, Yasser Arafat, lan Yitzhak Rabin
Kang sadurungé
Andy Grove
Tokoh Taunan vèrsi Time
1998
kaliyan Kenneth Starr
Kang sawisé
Jeffrey P. Bezos


Réferènsi[besut | besut sumber]

  • Buku Présidhèn - Présidhèn Amérikah Sarékat, dipunterbitaken déning Dinas Penerangan lan Kabudayan Amérikah Sarékat, Jakarta (2003)

Ugi pirsani[besut | besut sumber]