Bill Clinton

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
William Jefferson Clinton
Bill Clinton

Masa jabatan
20 Januari 1993 – 20 Januari 2001
Wakil Presiden Albert Gore, Jr.
Sadurungé George H. W. Bush
Pengganti George W. Bush

Masa jabatan
11 Januari 1983 – 12 Desember 1991
Wakil Winston Bryant (1983-1991)
Jim Guy Tucker (1991-1992)
Sadurungé Frank D. White
Pengganti Jim Guy Tucker

Mangsa jabatan
9 Januari 1979 – 19 Januari 1981
Wakil Joe Purcell
Sadurungé Joe Purcell (Pejabat)
Pengganti Frank D. White

Lahir (1946-08-19) 19 Agustus 1946 (umur 70)
Hope, Arkansas
Kebangsaan Amérika
Partai politik Dhémokrat
Suami/Istri Hillary Rodham Clinton
Anak Chelsea Clinton
Almamater Universitas Georgetown
University College, Oxford
Yale Law School
Pekerjaan Pengacara
Agama Baptis
Tanda tangan Bill Clinton's signature

William Jefferson Clinton (lair ing Hope, Arkansas, 19 Agustus 1946; umur 70 taun kanthi nami William Jefferson Blythe III) punika Présidhèn Amérika Sarékat kaping-42. Panjenenganipun njabat kaping kalih mangsa jabatan periode 20 Januari 1993 dumugi 20 Januari 2001.

Sadèrèngipun kapilih dados présidhèn, Clinton dangunipun antawis 12 taun punika Gubernur Arkansas ingkang kaping-50 lan kaping-52. Èstrinipun, Hillary Rodham Clinton, punika Senator saking laladan pamilihan New York. Clinton madegaken yayasan William J. Clinton Foundation lan dados ketuanipun.

Nalika mangsa pamaréntahan Clinton, rakyat AS nikmati katentreman lan kasajahtraan ékonomi ingkang langkung ageng tinimbang kaliyan periode pundi kémawon salebetipun sajarah AS. Clinton punika présidhèn saking parté Dhémokrat sepindhah wiwit Franklin D. Roosevelt ingkang kasil njabat dangunipun kalih mangsa jabatan.


Sing mengku  sadurungé:
Joe Purcell (pejabat)
Gubernur Arkansas
19791981
Diganti déning:
Frank D. White
Sing mengku  sadurungé:
Frank D. White
Gubernur Arkansas
19831992
Diganti déning:
Jim Guy Tucker
Sing mengku  sadurungé:
Lamar Alexander
Tennessee
Ketua Umum Asosiasi Gubernur Nasional
19861987
Diganti déning:
John H. Sununu
New Hampshire
Sing mengku  sadurungé:
George H. W. Bush
Présidhèn Amérika Sarékat
20 Januari 199320 Januari 2001
Diganti déning:
George W. Bush
Sing mengku  sadurungé:
Jacques Chirac
(Prancis)
Ketua Klompok Wolung Nagara
1997
Diganti déning:
Tony Blair
(Inggris)
Sing mengku  sadurungé:
Michael Dukakis
Kandidat Présidhèn Parté Dhémokrat
1992 (menang), 1986 (menang)
Diganti déning:
Al Gore
Sing mengku  sadurungé:
Jim Guy Tucker
Attorney General of Arkansas
19771979
Diganti déning:
Steve Clark
Sing mengku  sadurungé:
Ted Turner
Tokoh Taunan vèrsi Time
1992
Diganti déning:
Peacemakers: Nelson Mandela, F.W. de Klerk, Yasser Arafat, lan Yitzhak Rabin
Sing mengku  sadurungé:
Andy Grove
Tokoh Taunan vèrsi Time
1998
kaliyan Kenneth Starr
Diganti déning:
Jeffrey P. Bezos


Réferènsi[besut | besut sumber]

  • Buku Présidhèn - Présidhèn Amérika Sarékat, dipunterbitaken déning Dinas Penerangan lan Kabudayan Amérika Sarékat, Jakarta (2003)

Ugi pirsani[besut | besut sumber]