Frederik Willem de Klerk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka F.W. de Klerk)
Jump to navigation Jump to search
Frederik Willem de Klerk
Frederik Willem de Klerk.jpg
Présidhèn Afrika Kidul ke-9
2nd Executive State President
Linggih
15 Agustus 1989 – 10 Mèi 1994
Kang ndhisiki Pieter Willem Botha
Kang nggantèni Nelson Mandela
Wakil Présidhèn Afrika Kidul
Linggih
10 Mèi 1994 – 30 Juni 1996
Bersama dengan Thabo Mbeki
Présidhèn Nelson Mandela
Kang ndhisiki N/A (post created)
Kang nggantèni Thabo Mbeki (solely)
Rerincèn dhiri
Lair (1936-03-18) 18 Maret 1936 (umur 82)
Johannesburg, Gauteng
Parté pulitik Parté Nasional

Frederik Willem de Klerk (lair ing Johannesburg, Gauteng, 18 Maret 1936; umur 82 taun) iku Présidhèn kulit putih sing pungkasan ing Afrika Kidul. Dhèwèké mengku kalungguhan Présidhèn wiwit September 1989 nganti Mèi 1994, lan mimpin Parté Nasional utawa National Party Afrika Kidul (sabanjuré dikenal minangka Parté Nasional Anyar Afrika Kidul) wiwit Fèbruari 1989 nganti September 1997.

de Klerk misuwur sajeroning sajarah internasional minangka pamimpin sing kasil mungkasi era apartheid, sawijining dhasar rasialisme ing Afrika Kidul sing nindhes kaum mayoritas kulit ireng. Dhèwèké uga wis ngowahi sistem administrasi nagara saka sawijining rezim tangan wesi menyang sistem dhémokrasi, saéngga sing ndunungi kulit ireng (sing ngluwihi 90% sing ndunungi Afrika Kidul) diwènèhi hak nemtokaké nasib.

Sing mengku  sadurungé:
P.W. Botha
Présidhèn Nagara kanggo Afrika Kidul
19901994
Diganti déning:
Nelson Mandela


Cithakan:Pamenang bebungah Nobel Bedhamèn 1976-2000