Frederik Willem de Klerk

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Frederik Willem de Klerk
Frederik Willem de Klerk.jpg
Présidhèn Afrika Kidul ke-9
2nd Executive State President
Lungguh
15 Agustus 1989 – 10 Mei 1994
Kadhisiki Pieter Willem Botha
Kagantèni Nelson Mandela
Wakil Présidhèn Afrika Kidul
Lungguh
10 Mei 1994 – 30 Juni 1996
Bersama dengan Thabo Mbeki
Présidhèn Nelson Mandela
Kadhisiki N/A (post created)
Kagantèni Thabo Mbeki (solely)
Rerincèn priangga
Lair 18 Maret 1936 (umur 80)
Johannesburg, Gauteng
Parté pulitik Parté Nasional

Frederik Willem de Klerk (lair ing Johannesburg, Gauteng, 18 Maret 1936; umur 80 taun) iku Présidhèn kulit putih sing pungkasan ing Afrika Kidul. Dhèwèké mengku jabatan Présidhèn wiwit September 1989 nganti Mei 1994, lan mimpin Parté Nasional utawa National Party Afrika Kidul (sabanjuré dikenal minangka Parté Nasional Anyar Afrika Kidul) wiwit Februari 1989 nganti September 1997.

de Klerk misuwur jroning sajarah internasional minangka pamimpin sing kasil mungkasi era apartheid, sawijining dhasar rasialisme ing Afrika Kidul sing nindhes kaum mayoritas kulit ireng. Dhèwèké uga wis ngowahi sistem administrasi nagara saka sawijining rezim tangan wesi menyang sistem dhémokrasi, saéngga padunung kulit ireng (sing ngluwihi 90% padunung Afrika Kidul) diwènèhi hak nemtokaké nasib.

Sing mengku  sadurungé:
P.W. Botha
Presiden Nagara kanggo Afrika Kidul
19901994
Diganti déning:
Nelson Mandela