Pieter Willem Botha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
P. W. Botha
Gambar:Pwbotha.jpg
Présidhèn Nagara kanggé Afrika Kidul kaping-9
Lungguh
3 September 1984 – 15 Agustus 1989
Kadhisiki Marais Viljoen
Kagantèni Frederik Willem de Klerk
Rerincèn priangga
Lair (1916-01-12)Januari 12, 1916
Orange Free State
Pati Oktober 31, 2006
Wilderness, Western Cape
Parté pulitik Parté Nasional

Pieter Willem Botha, (Paul-Roux, Free State, 12 Januari 1916Western Cape, 31 Oktober 2006), biasanpun dipun undang "P.W." lan "Die Groot Krokodil" salebetipun basa Afrika ingkang tegesipun "Si Baya Ageng", punika Perdhana Mentri Afrika Kidul wiwit taun 1978 dumugi taun 1984 lan ugi présidhèn wiwit taun 1984 dumugi taun 1989.

Botha punika panyengkuyung lami Parté Nasional Afrika Kidul lan panganjur kukuh segregasi rasial lan sistem apartheid.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pirsani ugi[besut | besut sumber]


Sing mengku  sadurungé:
Balthazar Johannes Vorster
Perdana Menteri Afrika Selatan
1978–1984
Diganti déning:
jabatan dihapuskan
Sing mengku  sadurungé:
Marais Viljoen
Presiden Nagara untuk Afrika Selatan
1984–1989
Diganti déning:
Frederik Willem de Klerk