Pieter Willem Botha

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
P. W. Botha
Pieter Willem Botha

Mangsa jabatan
3 September 1984 – 15 Agustus 1989
Pejabat sadurungé Marais Viljoen
Pengganti Frederik Willem de Klerk

Lair 12 Januari 1916
Orange Free State
Tilar donya Oktober 31, 2006
Wilderness, Western Cape
Partai pulitik Partai Nasional

Pieter Willem Botha, (Paul-Roux, Free State, 12 Januari 1916Western Cape, 31 Oktober 2006), biasanpun dipun undang "P.W." lan "Die Groot Krokodil" salebetipun basa Afrika ingkang tegesipun "Si Baya Ageng", punika Perdhana Mentri Afrika Kidul wiwit taun 1978 dumugi taun 1984 lan ugi présidhèn wiwit taun 1984 dumugi taun 1989.

Botha punika panyengkuyung lami Partai Nasional Afrika Kidul lan panganjur kukuh segregasi rasial lan sistem apartheid.


Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pirsani ugi[sunting | sunting sumber]



Sing mengku  sadurungé:
Balthazar Johannes Vorster
Perdana Menteri Afrika Selatan
1978–1984
Diganti déning:
jabatan dihapuskan
Sing mengku  sadurungé:
Marais Viljoen
Presiden Negara untuk Afrika Selatan
1984–1989
Diganti déning:
Frederik Willem de Klerk