Jacques Chirac

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jacques Chirac
Chirac ABr62200 cropped.jpeg
Présidhèn Républik Prancis ka-22
Présidhèn ka-5 Républik Kalima Prancis
Ko-Pangéran Andorra
Lungguh
17 Mei 1995 – 16 Mei 2007
Wasir Alain Juppé, Lionel Jospin, Jean-Pierre Raffarin lan Dominique de Villepin
Kadhisiki François Mitterrand
Kagantèni Nicolas Sarkozy
Rerincèn priangga
Lair (1932-11-29) 29 Novèmber 1932 (umur 83)
Paris, Prancis
Parté pulitik UDR, RPR, lan UMP
Sisihan Bernadette Chirac
Panggaota Pegawé Sipil
Agama Katulik Roma

Jacques René Chirac (lair ing Paris, Perancis, 29 Novèmber 1932; umur 83 taun) inggih punika pulitikus lan mantan Présidhèn Républik Prancis. Piyambakipun njabat ing période 17 Mei 1995-16 Mei 2007. Piyambakipun wangsul malih taun 2002 kanthi pemilu présidhèn kalih puteran. Jabatanipun paripurna taun 2007, kajawi dados présidhèn, piyambakipun ugi dados ex officio Ko-Pangéran Andorra lan Grand Master Légion d'honneur. Piyambakipun dipungantosaken Nicolas Sarkozy tanggal 6 Mei 2007.

Chirac miyos ing Paris taun 1932, sabibaripun sinau wonten d'Etudes Politiques de Paris lan École Nationale d'Administration, Jacques Chirac miwiti padamelanipun minangka pegawé negri ingkang jabatanipun paling inggil, lan salajengipun mlebet wonten donya pulitik. Kawit punika piyambakipun lenggah ing mawarni-warni jabatan sénior, kadosdéné Mentri Pertanian, Perdhana Mentri, Wali kitha Paris, lan Présidhèn Prancis.

Taun 1956, piyambakipun krama kaliyan Bernadette Chodron de Courcel, lan pikantuk kalih laré, Laurence lan Claude. Claude sampun dangu dados asistèn pribadinipun lan rèncang wonten ing urusan hubungan masarakat. Chirac tiyang ingkang agaminipun Katulik Roma.

Chirac saha garwanipun Bernadette kanthi boten resmi ngangkat laré, Anh Dao Traxel, ingkang dipunaturi lenggah wonten ing dalemipun taun 1979, nalika Anh Dao kagungan yuswa 21 taun.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jacques_Chirac&oldid=1089196"