Dominique de Villepin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dominique de Villepin
Dominique de Villepin

Perdhana Mentri Prancis
Mangsa jabatan
31 Mèi 2005 – 15 Mèi 2007
Didhisiki déning Jean-Pierre Raffarin
Diganti déning François Fillon

Miyos (1953-11-14) Novèmber 14, 1953 (umur 63)
Rabat, Maroko
Partai pulitik UMP

Dominique Marie François René Galouzeau de Villepin (lair ing Rabat, Maroko, 14 Novèmber 1953; umur 63 taun) utawa biyasa ditepungi minangka Dominique de Villepin Ngenani wuni iki dengarkan  ya iku diplomat lan pulitikus Prancis kang saiki dadi Perdhana Mentri Prancis wiwit 31 Mèi 2005 sawisé njabat dadi Mentri Dalam Negri.[1] Jenengé disorot donya internasional nalika nentang invasi Irak 2003 kanthi gayané kang lirikal.[1] Saliyané iku wiwitan taun 2006, jangkah Villepin kang nerapaké Undang-Undang Tenaga Kerja anyar kang duwé kontrovèrsial (Contrat première embauche) nyebabaké protès gedhèn déning para nom-noman lan asosiasi paburuhan amarga undang-undang mau dianggep ora nguntungaké nasib karyawan.[1] Nganti tekan saiki Dominique durung tau dadi kandidat ana ing pemilu.[1]

Villepin palakrama karo Marie-Laure Le Guay lan duwé anak telu kang nembé remaja.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Minangka diplomat[besut | besut sumber]

Villepin sekolah ing Institut Èlmu Pulitik Paris (Institut d'Etudes Politiques de Paris) lan banjur sekolah ing Sekolah Administrasi Nasional (École nationale d'administration).[2] Dhèwèké uga duwé gelar ana ing babagan hukum lan sastra saka Univèrsitas Paris II Panthéon-Assas lan Paris X Nanterre.[2] Sawisé iku, Dominique miwiti kariré ana ing donya diplomatik.[2] Jabatané kaya ta

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e news.bbc.co.uk (Diaksès tanggal 08 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e f g www.specialistspeakers.com (Diaksès tanggal 08 Juni 2011)