François Fillon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
François Fillon
François Fillon 2010.jpg
Mahamantri Perancis Ke-168
Linggih
17 Mei 2007 – Sekarang
Kang sadurungé Dominique de Villepin
Kang sawisé Sedang Menjabat
Rerincèn dhiri
Lair 4 Maret 1954
Le Mans, Perancis
Parté pulitik UMP
Sisihan Penelope Fillon

François Charles Armand Fillon (lair ing Le Mans, Perancis, 4 Maret 1954; umur 65 taun) inggih punika Mahamantri Perancis nalika taun 2007-2012. Piyambakipun punika wiwit pikantuk jabatan kasebat saking 17 Mei 2007 nalika Perancis damel kabinet enggal saksampunipun Nicolas Sarkozy kapilih minangka presiden.[1][2] Minangka anggota saking partai UMP, Fillon lenggah wonten ing kabinet damelan Jean-Pierre Raffarin minangka Minister of Labour nalika taun 2002 lan nindakaken undang-undang reformasi kontroversial 35-jam kerja seminggu sarta sistem pensiun Perancis. Piyambakipun punika kalebet lulusan saking University of Paris V: René Descartes.

Fillon punika kapilih minangka mahamantri ingkang nggantosaken Dominique de Villepin. Fillon mandhap saking jabatan mahamantri saksampunipun Sarkozy dipunkalahaken déning François Hollande wonten ing pamilihing presiden Perancis ing taun 2012.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Communiqué de la Présidence de la République concernant la nomination du Premier ministre" (ing basa French). Élysée Palace. 17 May 2007. Dijupuk 17 May 2007. 
  2. "Décret du 17 mai 2007 portant nomination du Premier ministre" (ing basa Prancis). Legifrance.gouv.fr. Dijupuk 4 August 2010. 


Pranala njawi[besut | besut sumber]

Didhisiki déning:
Dominique de Villepin
Mahamantri Perancis
2007-2012
Diganti déning:
Jean-Marc Ayrault

Cithakan:Fillon I Cithakan:Fillon II