François Hollande

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
François Hollande
Francois Hollande 2015.jpeg
François Hollande
Presidhén Perancis
Kapilih
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
15 Mei 2012
Kadhisiki Nicolas Sarkozy
Pangeran Andorra
Terpilih
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
17 Mei 2012
Serving with Joan Enric Vives Sicília
Wasir Antoni Martí
Dadi sesulih (wakil) Christian Frémont
Kadhisiki Nicolas Sarkozy
Lungguh
20 Maret 2008 – 17 Mei 2012
Kadhisiki Jean-Pierre Dupont
Kagantèni Gérard Bonnet (Acting)
Sekretaris Kapisan Parté Sosialis
Lungguh
27 November 1997 – 27 November 2008
Kadhisiki Lionel Jospin
Kagantèni Martine Aubry
Wali Kota Tulle
Lungguh
17 Maret 2001 – 17 Maret 2008
Kadhisiki Raymond-Max Aubert
Kagantèni Bernard Combes
Deputi Dewan Nasional
untuk Konstituensi Pertama Corrèze
Lungguh
12 Juni 1997 – 15 Mei 2012
Kadhisiki Raymond-Max Aubert
Kagantèni TBD
Lungguh
12 Juni 1988 – 16 Mei 1993
Kadhisiki Sesulih proporsional
Kagantèni Raymond-Max Aubert
Rerincèn priangga
Lair François Gérard Georges Nicolas Hollande
(1954-08-12) 12 Agustus 1954 (umur 62)
Rouen, Perancis
Parté pulitik Parté Sosialis
Tetimbangan Ségolène Royal
(1973–2007)
Valérie Trierweiler
(2007–sekarang)
Anak Thomas
Clémence
Julien
Flora
Almamater School of High Commercial Studies, Paris
National School of Administration, Strasbourg
Institute of Political Studies, Paris

François Gérard Georges Nicolas Hollande (pocaping cara Prancis: [fʁɑ̃swa ɔlɑ̃d]; lair 12 Agustus 1954; umur 62 taun) inggih punika satunggaling politikus saking Perancis ingkang kapilih dados presidhén Perancis.[1] Panjenenganipun awit taun 1997 ngantos 2008 njabat dados Sekretaris Kapisan Parté Sosialis Perancis lan dados Deputi Majelis Nasional Perancis kanggé Konstituensi ka-pisan Corrèze awit taun 1997, lan saderengipun njabat jabatan kasebat awit 1988 ngantos 1993.[1] Hollande kapilih dados Presidhèn Perancis nalika tanggal 6 Mei 2012.[2] Panjenenganipun dados presidhèn ka-25 minangka gantosipun Nicolas Sarkozy.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b (id)http://id.berita.yahoo.com/inilah-profil-presiden-terpilih-prancis-francois-hollande-221354249.html(diunduh tanggal 22 Mei 2012)
  2. ^ "Francois Hollande, the new French President". RookPost. Dijupuk 22 Mei 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. ^ "Socialist Hollande triumphs in French presidential poll – FRENCH ELECTIONS 2012". FRANCE 24. Dijupuk 22 Mei 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)