Ségolène Royal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Segolene Royal Arcueil 18 septembre 2010 6.jpg

Marie Ségolène Royal (lair ing Dakar, Senegal, 22 Sèptèmber 1953; umur 66 taun) ya iku pulitikus saka Prancis.[1] Royal ya iku présidhèn wewengkon Poitou-Charentes, anggota Dewan Nasional Prancis, lan anggota saka Parté Sosialis.[1] Nalika tanggal 16 November 2006 anggota-anggota Partae Sosialis milih Royal kanggo dadi kandidate ana ing pemilihan présidhèn taun 2007.[1] Pencalonane Royal diperkuat kanthi ngajak mantan mahamantri Lionel Jospin, mantan Mantri Perdagangan Dominique Strauss-Kahn, lan mantan mahamantri Laurent Fabius.[1] Iki dilakukokake kanggo nguataké posisiné nalika ngrebutake kursi pimpinan paling dhuwur ing Perancis.[1] Sawisé ana ing masa kampanye kang ketat, Royal dianggep kalah panjurung saka kandidat utama ya iku Nicolas Sarkozy.[1] Ana ing jajak penemu, Royal kalah saka Sarkozy.[1] Kampanyene terguncang nalika ketua kebijakan ékonomi parté Eric Besson ngundurke diri lan mbalekake kartu keanggotaan partaene.[1] Eric mundur amarga alesan ora bisa njurung perilaku Royal nalika njalanake kampanye.[1] Katelu tokoh sosialis kang gabung karo Royal iku diperkirakake bisa ngabungake partae kanggo njurung calon siji.[1]

Biografi[besut | besut sumber]

Royal ya iku lulusan ENA (Sekolah Administrasi Nasional) lan Sciences Po.[2] Dhèwèké makarya dadi hakim (conseiller) ing sawijining pengadilan administratif sadurungé gabung dadi staf Présidhèn François Mitterrand taun 1982.[2] Miturut riwayat uripé kang resmi, Ségolène Royal ya iku "chargée de mission" (wakil resmi lan penasihat mirunggan) François Mitterrand nalika periode 1982-1988.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j news.bbc.co.uk
  2. a b c [1]